Na Ježici trenirajo reprezentanti in reprezentantke

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa in znova dovoljenem treniranju vseh športnikov po zakonu o športu, so rokave zavihali tudi košarkarji in košarkarice. Pod vodstvom strokovnih sodelavcev Košarkarske zveze Slovenije so s treningi začeli nekateri reprezentanti in reprezentantke, ki trenutno nimajo možnosti vadbe v klubskih sredinah.

V zadnjih letih so poletni individualni košarkarski treningi, kot pomoč v pripravah na novo sezono, med reprezentanti in reprezentantkami naleteli na odličen odziv in tako so slednji z navdušenjem sprejeli novico, da so strokovni sodelavci Košarkarske zveze Slovenije ob znova dovoljenem treniranju športnikov v dvoranah pripravili program organizirane individualne vadbe. Že na uvodnem ponedeljkovem treningu se je tako zbrala pisana igralska druščina, ki je stik z žogo v zadnjih mesecih močno pogrešala.

Pri izvajanju aktivnosti bo Košarkarska zveza Slovenije upoštevala vsa navodila ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki so objavljena na spletni strani ministrstva.

Rašo Nesterović, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije:
”Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, kaj za športnika pomeni dvomesečna odsotnost s treningov. Tako kot ostali profesionalni športniki, so bili tudi košarkarji in košarkarice v zadnjem obdobju pri svoji individualni vadbi zelo omejeni. Ne samo poslanstvo, temveč tudi obveza Košarkarske zveze Slovenije je, da reprezentantom in reprezentantkam, ki v svojih klubih trenutno ne morejo trenirati, omogočimo kvalitetne treninge. V zadnjih letih so poletni treningi s strokovnimi sodelavci Košarkarske zveze Slovenije v pripravah na novo sezono naleteli na odličen odziv, saj so se jih igralci ter igralke množično udeleževali. Ta primer odlične prakse bomo sedaj uporabili tudi v tej za športnike še posebej nenavadni situaciji, ko so s tekmovalno sezono po večini zaključili že sredi meseca marca. Reprezentančni štab je pripravil kvaliteten program individualnega dela in prepričan sem, da bodo igralci in igralke treninge odlično izkoristili.”