Na Češko po izkušnje in prvo evropsko zmago

s kategorijo
Novice
.

Košarkarice Cinkarne Celje so se v ponedeljkovih dopoldanskih urah vrnile iz Bolgarije, kjer so odigrale zaostalo tekmo 6. kroga mednarodne jadranske WABA lige. Po vrnitvi domov so v ponedeljek v dvorani Gimnazije Celje – Center opravile trening, v torkovih zgodnjih jutranjih urah pa so se odpravile že na novo potovanje. V Nymburk, na Češko, kjer jih danes  čaka tekma 5. kroga evropskega pokala. Na Češko je zasedba Cinkarne Celje pripotovala ob 14. uri. Po kosilu je sledil počitek, zatem večerni trening.

Fiba Euro Cup, skupina H, 5. krog, 5.12.
Nymburk – ŽKK Cinkarna Celje (19.00)

Fiba Euro Cup, skupina H:
1. Ruzomberok 3-1
2. Szekszard 3-1
3. Nymburk 2-2
4. ŽKK Cinkarna Celje 0-4

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: »Zagotovo nas čaka zelo težka tekma. To smo lahko videli že na prvem letošnjem medsebojnem obračunu v Celju, kjer smo predvsem v prvi četrtini igrali zelo dobro, vodili že za skoraj 20 točk, potem pa je Nymburk sprva zmanjšal zaostanek, v drugem delu pa igral svojo igro in na koncu zasluženo zmagal. Upam, da bomo glede na prvo tekmo naredili napredek. Zdravstveno stanje je v redu. Nedvomno smo že malce utrujeni od dveh napornih potovanj v zadnjih dveh dneh, vendar pa ne smemo iskati izgovorov. Zavedamo se kaj si želimo, potem ko so glave na mestu in upam, da bo tako tudi na jutrišnji tekmi.«

Na Češko je odpotovala tudi Ana Radović, ki na tekmi v Bolgariji še ni imela pravice nastopa. Današnja tekma bo zanjo tretja (po Szekszardu in Iliriji) v dresu Cinkarne Celje. Celjanke so po novem potovanju dobro razpoložene in maksimalno osredotočene na novega nasprotnika, s katerim pa so se pomerile že v Celju.

Obračun Nymburka in Cinkarne Celje se bo začel ob 19. uri.

Kako je bilo na 1. tekmi v 2. krogu, 30.10.?

Češki Nymburk je v Celju pokazal svojo moč, potem ko je Cinkarno Celje premagal s 83:68. Kljub porazu, pa si zasedba Cinkarne Celje zasluži vse čestitke. V uvodu srečanja 2. kroga evropskega pokala je proti nasprotnicam povedla za 17 točk (29:12), skozi celotno srečanje pa prikazala borbeno predstavo in obenem dokazala, da se lahko kosa tudi s tako velikimi ekipami. Nymburk se je predvsem v drugem polčasu (kot da je Celjankam po izjemni 1. četrtini zmanjkalo moči!) razigral in pokazal vso kakovost, ki jo premore. Ob tem pa ne smemo pozabiti – po povišanih tonih v slačilnici Čehinj se je povsem razigrala Chloe Wells, ki je tekmo sklenila pri 27 točkah!

Fiba EuroCup, 2. krog, 30.10.
Cinkarna Celje – NYMBURK 68:83 (27:12; 16:25; 9:31; 16:15)
Bessard in Friškovec po 16 točk; Wells 27

Zala Friškovec, košarkarica ŽKK Cinkarna Celje: