MVP vzkliki za Curryja sredi Brooklyna, Luka že v Phoenixu

Rubrika: Liga NBA

Ko navijači domače ekipe, ki je eden glavnih kandidatov za naslov prvaka lige NBA in ima v svojih vrstah enega najboljših košarkarjev lige, gostujočemu košarkarju že sredi tekme skandirajo: ‘MVP! MVP!‘, ta ve, da ima za sabo odličen večer.

 

To se je zgodilo na derbiju v Brooklynu, kjer je gostoval Golden State. Steph Curry je dosegel 37 točk, od tega kar 9 trojk, imel je tudi 7 skokov in 5 asistenc.

‘Ni ravno končnica, vseeno pa je vedno poseben občutek, ko je tekma igrana v tako tekmovalnem vzdušju in so na parketu tako dobri igralci,’ je bil po tekmi zadovoljen Curry, ki je s svojo ekipo že pri 12 zmagah in samo dveh porazih.

Skromnejši večer od običajnih je imel njegov bivši soigralec, Kevin Durant, ki je dosegel 19 točk in prvič v sezoni ni presegel meje 20 točk; 24 jih je dosegel James Harden. Durant je sicer še vedno prvi strelec lige, Steph Curry pa v povprečju za njim zaostaja za samo 0,2 točki (28,9 proti 28,7).

Odločilno prednost si je Golden State nabral v tretji četrtini, ki jo je dobil za 17 točk.

Na preostalih dveh tekmah večera je ekipa Utaha doma prepričljivo ugnala Philadelphio, Clippersi pa prav tako doma ekipo San Antonia.

Spodbudne novice pa prihajajo iz tabora Dallasa, ki začenja serijo petih gostovanj – vse kaže, da je zvin gležnja Luke Dončića lažje oblike, saj je z ekipo že odpotoval na prvo gostovanje v Phoenix, kjer sicer na prvi tekmi gotovo ne bo igral, naj pa bi bil pripravljen že za drugo v nizu gostovanj, prav tako prosti Phoenixu.

 

Liga NBA, 16.11.

Golden State – Brooklyn 117:99

Philadelphia – Utah 85:120

San Antonio – LA Clippers 92:106