MVP EuroCupa bo nadaljeval v Rusiji, v Evroligi še en NBA-jevec?

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Osemnajst zasedb, ki bo v prihajajoči sezoni nastopilo v Evroligi, je vse bolj kompletnih. Tokrat so svoje vrste še dodatno okrepili pri ruskem Zenitu in Valencii. Več kot jasno je, da še vedno prvega organizatorja igre potrebujejo pri Maccabiju.

Ni skrivnost, da so v Maccabiju letos želeli pripeljati Miloša Teodosića, a ta načrt se je Izraelcem izjalovil. “Teo” je izbral Virtus Bologno, ob tem pa je moštvo iz Tel-Aviva ob Alexu Tyusu zapustil še Michael Roll.

6-kratni prvak Evrolige je tako postal tanek na branilskem položaju. Trener Ioannis Sfairopoulos ima še vedno na voljo izjemnega Scottiea Wilbekina, moštvu se je pridružil Nate Wolters (nazadnje Žalgiris), a jasno je, da tistega pravega organizatorja igre/branilca Maccabi še išče.

Po poročanju tujih medijev naj bi bil blizu prestopa k rumeno-modrim Malcolm Delaney, ki se je v Evropi uveljavil v dresu Lokomotiv Kubana, ko je moštvo popeljal celo na zaključni turnir najboljše četverice. Izjemne predstave so ga izstrelile v Ligo NBA, kjer je nastopal za Atlanta Hawks.

Za Zenit MVP EuroCupa, za Valencio prvak Lige NBA

Novo odmevno okrepitev je uspelo v svoje vrste pripeljati Zenitu. Rusi, ki so za nastop v Evroligi prejeli ‘wildcard’, bodo lahko računali na pomoč Willa Thomasa, ki je lansko leto v dresu Valencie še posebej zablestel v končnici in postal tudi MVP finala. Pod košem se bo pridružil Gustavu Ayonu.

Okrepitev so pripeljali tudi v Valencii. Za lanskoletne zmagovalce EuroCupa bo v prihajajoči sezoni med drugim nastopal tudi Jordan Loyd (193 cm, 1993), ki je lansko leto s Toronto Raptors postal zmagovalec Lige NBA.

Najnovejše v Evroligi:
Will Thomas (nazadnje Valencia) v Zenit,
Jordan Loyd (nazadnje Toronto Raptors) v Valencio,
Sinan Guler nič več za Fenerbahče,
Chris Kramer iz Rytasa v Khimki,
– Lorenzo Brown
iz Guangzhou Long-Lions v Crveno zvezdo,
Ian Vougioukas podaljšal s Panatinaikosom,
Tom Digbeu v Žalgiris,
– Nik Stauskas (nazadnje Cleveland Cavaliers) v KIROLBET Baskonio,
– Ron Baker (nazadnje Washington Wizards) v CSKA,
– Mathias Lessort (nazadnje Unicaja) v Bayern,
– Timofey Mozgov (nazadnje Brooklyn Nets) v Khimki,
– Diego Flaccadori (nazadnje Trento) v Bayern,
– Jonas Mattisseck podaljšal pogodbo z ALBO,
– Quincy Acy (nazadnje Shenzhen Leopards) v Maccabi,
– Sergio Rodriguez (nazadnje CSKA) v AX Armani Exchange Olimpio Milano.
 Zach LeDay iz Olympiacosa v Žalgiris.