Murić najboljši tudi na generalki Partizana, bo v soboto lahko debitiral?

Rubrika: ABA Liga

Košarkarji Partizana so z visoko zmago nad Sutjesko (89:54) sklenili priprave na novo sezono. Znova je blestel Edo Murić (201 cm, 1991), ki je bil s 16 točkami prvi strelec Beograjčanov, ni pa še jasno, če bo slovenski reprezentant v soboto lahko uradno debitiral v dresu črno-belih, saj nad klubom še vedno bdi blokada FIBE zaradi primera Jaka Klobučar.

foto: kkpartizan.rs
foto: kkpartizan.rs

Partizanu sicer glede odprave blokade voda počasi že teče v grlo, saj se pričetek ABA Lige nezadržno bliža. V klub so dotlej poleg Murića pripeljali še Giannisa Kouzeloglouja in Andrijo Milutinovića, ki pa ju – tako kot Slovenca – za zdaj še ne morejo registrirati. Poleg tega se v klubu zavedajo, da bo potrebno moštvo še dodatno okrepiti, da bi bilo le-to konkurenčno za vrh ABA Lige in solidno epizodo v Eurocupu.

“Uprava kluba dela vse, da bi odpravila blokado FIBE in bi moštvo sezono neovirano pričelo s sezono, registriralo nove košarkarje, ki so že podpisali pogodbo, ter pripeljalo okrepitve,” zapišejo na uradni spletni strani 6-kratnih prvakov ABA Lige.

Partizan v soboto ob 18:00 čaka uvodno kolo med jadransko druščino, ko gostujejo v Szonoku, čez dva tedna pa pričenjajo tudi boje v Eurocupu.

Pripravljalna tekma, 30. september:
PARTIZAN – Sutjeska  89:54 (17:16, 25:9, 26:15, 21:14)
(Murić 16, Bezbradica 12, Šalić 10, Gagić 8, …)