Murić junak zmage v Laškem

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Zlatoroga so po uvodnem porazu v Kopru morali priznati še premoč ekipi Gorenjske gradbene družbe Šenčur, ki je na krilih izkušenih košarkarjev prišla do prve zmage v novi sezoni državnega prvenstva. Preostali tekmi med Šentjurjem in Helios Sunsi ter Rogaško in Hopsi bosta odigrani v soboto ob 19. uri.

1. SKL, 2. krog, 11.10.
Zlatorog Laško – GGD ŠENČUR 66:93 (13:23, 12:17, 16:21, 25:32)
Zlatorog: Jereb 10, Vodiškar 2, Grdadolnik 4, Joseph 2, Bjeletić 16, Grušovnik 8, Štemberger 14, Ivec 2, Kellner 4, Lipovšek 2, Gontar 2.
GGD Šenčur: Rojc 11, Pavić 2, Zadnik 8, Popadić 16, Brkić 9, Murić 18, Martinčič 16, Bubnić 13.

Gostje so kmalu pokazali, da jih zanima le zmaga, domači pa so bili kolikor toliko enakovredni le v prvi četrtini in relativno blizu še do polčasa. A že takrat so imeli v igri preveč nihanj, tako so v drugi četrtini dosegli le 12 točk in dovolili tekmecem, da so jim ušli na praktično neulovljivo prednost.

Zaostanka 15 točk na polovici tekme niso znali nadoknaditi, izkušeni gostje pa so brez težav nadzorovali potek tekme. V tretjem delu so prednost še povišali za pet točk, v zadnjem, ko je bilo že dolgo jasno, da bo zmaga odšla na Gorenjsko, pa sta obe ekipi precej zanemarili obrambo, tako da so se gostje približali stotici, domači pa so kljub porazu še dosegli 66 točk.

Pri Laščanih je Dragan Bjeletić tekmo končal pri 16 točkah, dve manj je dosegel Jaka Štemberger (9 skokov). Gostje so imeli pet igralcev z dvoštevilčnim izkupičkom, najbolj učinkoviti so bili Dino Murić z 18 ter Nejc Martinčič in Marko Popadić s po 16.

V tretjem kolu bo Zlatorog 17. oktobra gostoval pri Krki, Gorenjska gradbena družba Šenčur pa bo dva dni pozneje gostila zasedbo iz Šentjurja.

Izjavi trenerjev po tekmi:
Konstantin Subotič, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur:
“Prišli smo do prve zmage v prvenstvu, kar je bil tudi naš cilj. Fantje so se maksimalno borili. Gledamo naslednje tekme in verjamemo, da bomo iz tekme v tekmo boljši. Moramo igrati dobro obrambo, ker samo z obrambo lahko pridemo do pozitivnega rezultata.”

Robi Ribežl, trener Zlatoroga:
“Enostavno, če v tekmi izgubiš 25 žog, je preveč. Ne vem zakaj so se moji igralci po treh minutah igre dobesedno prestrašili, na domačem parketu pred domačimi navijači. Ne vem, zakaj strah in slaba igra.”

12.10.
Šentjur – Helios (19.00)
Rogaška – Hopsi (19.00)