Murić bo kapetan

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Moško člansko reprezentanco v četrtek čaka začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2021. Izbranci selektorja Rada Trifunovića se bodo v Sombotelu ob 18. uri pomerili z Madžari. Reprezentanti so izbrali številke na dresih, kapetanski trak bo še naprej nosil Edo Murić.


1.Cikel kvalifikacije za EP;

1. krog, 20.2.
Madžarska – Slovenija (18.00)

2. krog, 23.2.
Slovenija – Avstrija (17.00)

Murić ima v trenutni reprezentančni zasedbi največ uradnih nastopov. Zbral jih je 53, kar ga na večni lestvici uvršča na 13. mesto. Ljubljančanu bosta pri opravljanju vloge kapetana asistirala preostala najizkušenejša v izbrani vrsti, Jaka Blažič in Klemen Prepelič. Blažič je na uradnih tekmah dres s slovenskim grbom oblekel 44-krat, Klemen Prepelič pa je zabeležil 34 uradnih nastopov.

#mojtim se bo v Sombotelu prvič predstavil v adidasovih dresih, ki so jih lansko poletje na evropskem prvenstvu premierno nosile članice. Za uvodna kvalifikacijska obračuna so fantje izbrali naslednje številke dresov:

4 – MARTIN KRAMPELJ
5 – LUKA RUPNIK
6 – ALEKSEJ NIKOLIĆ
7 – KLEMEN PREPELIČ
8 – EDO MURIĆ
9 – BLAŽ MESIČEK
11 – JAKA BLAŽIČ
13 – JAN KOSI
15 – GREGOR HROVAT
19 – JORDAN MORGAN
20 – ALEN HODŽIĆ
21 – BLAŽ MAHKOVIC
27 – ŽIGA DIMEC
30 – JURIJ MACURA

Edo Murić, kapetan moške članske reprezentance:
”Veseli me, da je v reprezentanci znova nekaj fantov na katere v prejšnjih kvalifikacijah nismo mogli računati. To je dober znak. Ekipa izgleda super, vse je zelo pozitivno. Fantje so pravi borci z odličnim značajem in vsi se zavedamo, kaj je naš cilj v prvem ciklu kvalifikacij. To sta dve zmagi in upamo ter verjamemo, da nam bo zastavljeni cilj uspelo izpolniti. Biti kapetan te ekipe je velika čast, ponos in privilegij. To so sanje vsakega mladega košarkarja in naredil bom vse, da upravičim vlogo, ki mi je zaupana.”