Moška liga dobila novega pokrovitelja

Rubrika: Liga Nova KBM

Prva slovenska moška košarkarska liga ima novega pokrovitelja. Državno prvenstvo se bo v prihodnje imenovalo po Novi KBM, univerzalni banki z najdaljšo tradicijo bančništva v Sloveniji.

2403_nkbm_00

Nova KBM se je pred časom projektom Košarkarske zveze Slovenije pridružila kot eden najpomembnejših sponzorjev, obe strani pa sta s preimenovanjem 1. SKL za moške v Ligo Nova KBM le še okrepili odlično začeto partnerstvo. Po Novi KBM se bo moško državno prvenstvo imenovalo vsaj do konca sezone 2018/2019.

Ob tej priložnosti je Robert Senica, predsednik uprave Nove KBM, povedal: “V Novi KBM smo se lansko jesen z veseljem pridružili Košarkarski zvezi Slovenije kot njen uradni sponzor in sponzor slovenske moške članske reprezentance. Kot vseslovenska univerzalna banka si prizadevamo prispevati k razvoju in dvigu kakovosti življenja povsod, kjer delujemo. V Novi KBM namreč že veliko let spodbujamo neprofitne organizacije, društva, zavode, klube in posameznike z različnih področij, športnim dejavnostim pa namenjamo znaten delež sredstev za sponzorstva in donacije. Tudi s sodelovanjem s Košarkarsko zvezo Slovenije uresničujemo našo strategijo družbene odgovornosti, obenem pa si prizadevamo krepiti prepoznavnost blagovne znamke Nove KBM in naš tržni položaj.”

“Veseli nas, da se je Nova KBM odločila podpreti slovensko moško prvoligaško tekmovanje. Verjamemo, da bo to v prihodnji sezoni, ko bodo vse ekipe v njem igrale od začetka, medijsko in tržno še bolj zanimivo, eden prvih korakov k temu pa je zagotovo tudi podpora in nadgradnja sodelovanja z Novo KBM,” je ob podpisu sodelovanja dodal Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije.