Morgan novi slovenski reprezentant?

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Dobroobveščeni španski novinar Emiliano Carchia, njegovo objavo je prenesel Sportando, trdi, da je ameriški košarkar Jordan Morgan dobil slovenski potni list in tako izpolnil osnovni pogoj, da postane novi slovenski reprezentant. Košarkarska zveza Slovenije zadeve še ni objavila, a je vir tako zanesljiv, da ne gre dvomiti v kredibilnost.

Po tej potezi je jasno, da KZS ni našel skupnega jezika z Alenom Omićem, ki v navezi s Klemnom Prepeličem krmari barvo Joventuta v zelo zahtevni španski ligi.

Lani septembra smo namignili, da bi se utegnila KZS odločiti prav za Morgana. Po nekaterih podatkih naj bi se celo sestali z igralcem, kar je tudi logično.

Jordan Morgan (203 cm, 1991) je igral v ljubljanski Olimpiji.  Ne le igral, ampak tudi opozoril nase, pa tudi karakterno ni bil sporen. Našla sta ga Gašper Okorn in Matevž Zupančič, prek Olimpije pa se je lansiral v evropsko sfero in začel služiti pravi denar, trenutno je član turške Pinar Karsiyake, v lanski sezoni je navduševal v dresu Banvita.