Mojster lisjak Grgič po senzaciji proti Franciji: “Ta dekleta imajo nekaj več!”

s kategorijo
Novice
.

Po tekmi Slovenija – Francija so v našem taboru zbrali misli, zapisali pa so jih na spletni strani Kzs.si.

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
Najprej bi rad čestital svojim igralkam. Mislim, da smo zasluženo zmagali, saj smo praktično vodili skoraj celotno srečanje. Sam sem nekako podoživljal tiste minute v Pragi, kjer smo prav tako dve minuti do konca vodili za nekaj točk, a na koncu izgubili. Menim, da se nam je to danes povrnilo. Pokazalo se je, da imajo ta dekleta nekaj več kot so imele prejšnje generacije. To so dokazale že z osvojeno medaljo lani na Portugalskem. Sedaj smo praktično igrali z ekipo, ki je v povprečju stara 20 let. Vsa čast dekletom.”

Teja Oblak, kapetanka slovenske ženske članske reprezentance:
Sem presrečna. Marsikdo verjetno ni verjel v nas, da lahko kljub okrnjeni zasedbi zmagamo takšno tekmo. Res smo pokazale veliko srce in karakter. Vsa čast vsem dekletom, da smo zdržale do konca. Prav tako pa gre zahvala tudi strokovnemu štabu in gledalcem. Upam, da ponovimo takšno igro v sredo proti Romuniji.

Larisa Ocvirk, slovenska reprezentantka:
Vtisi po takšni tekmi so neopisljivi. Kljub uspehu moramo to tekmo čimprej pozabiti, ker nas čaka že v sredo obračun proti Romuniji. Zavedamo se, da po tem srečanju še nismo na evropskem prvenstvu, prav zato je tekma v sredo tako pomembna. Tudi na sredinem obračunu bomo dale vse od sebe in že zdaj vabim vse navijače, da nas pridejo podpret v istem številu kot danes.