Modrić vesel zmage, navdušila Daneu in Klobučar

Rubrika: Liga Nova KBM

Večerni sobotni termin je bil rezerviran za dve tekmi, in sicer sta se v Škofji Loki pomerili ekipi LTH Castingsa, novopečenega prvoligaša in ljubljanske Ilirije. V Dvorani Poden so gledalci videli zelo izenačen dvoboj, a so košarkarji Ilirije bolje odigrali v končnici in zabeležili edino gostujočo zmago v prvem kolu do zdaj. V končnici je odlično igral Luka Vončina (16 točk).

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA
1. kolo
Sobota, 1. oktober

LTH CASTINGS – ILIRIJA 80:84 (21:19, 17:23, 24:20, 18:22)
LTH Castings: Čibej 19 (5:7), Jugović 4, Ristić 14 (0:1), Milašinović 7, Bilić 22 (2:3), Vršnik 2, Rodič 6, Hood 6.
Ilirija: Kruzynski 2, Novak 12 (1:2), Pajić 11, Padjen 6, Daneu 13 (3:5), Vončina 16 (4:5), Klobučar 14 (5:8), Kureš 10.

Košarkarji Ilirije so uspešno začeli novo sezono Lige Nova KBM. V Škofji Loki so v izenačenem in negotovem obračunu na koncu vendarle zmagali, čeprav jim je še dve minuti pred koncem slabo kazalo. Zaostajali so za sedem točk, a se do konca vrnili v tekmo, z uspešnim izvajanjem prostih metov pa prišli do prve zmage v sezoni.

Tekma je bila ves čas izenačena, do končnice si nobena izmed ekip ni priborila več kot šest točk prednosti, nato pa so domači po izidu 71:71 dosegli sedem zaporednih točk in minuto in 50 sekund pred koncem je bilo videti, da se bodo veselili zmage. Toda Ljubljančani so znali odgovoriti, že slabo minuto pozneje je Jan Novak izenačil, še malo pozneje pa jih je Luka Vončina popeljal v vodstvo, ki ga do konca niso zapravili. Zmago je dve sekundi pred koncem z uspešno izvedenima prostima metoma potrdil Jaka Klobučar.

V naslednjem kolu bo Ilirija gostovala pri Krki, LTH Castings pa v Šenčurju.

Igor Dolenc, trener LTH Castings Loka: “Imeli smo izjemno priložnost premagati oslabljeno Ilirijo. V izenačeni končnici smo naredili nekaj neumnih napak, ki si jih gostje kaznovali. Čestitke našim fantom za borbenost, Iliriji pa za zmago.”

Stipe Modrić, trener Ilirije“Srečanje proti LTH Castingu je bilo po pričakovanjih težko, saj gre za izkušeno ekipo. Naredili smo veliko napak, vendar smo na koncu slavili zmago, kar je najbolj pomembno. Na prihajajočih tekmah upam, da bomo pokazali še boljšo igro, saj imamo še možnosti za napredek.”