Mladinke začenjajo eurobasket

s kategorijo
Novice
.

Slovenska reprezentanca deklet do 18 let danes začenja s svojimi nastopi na evropskem prvenstvu v Skopju. Košarkarice bodo prvenstvo otvorile s tekmo proti reprezentanci Kosova, ki se bo začela ob 14.15 uri. Prenos tekme lahko v živo spremljate tudi na našem Facebook profilu.

EP U18, B divizija:

5.7.
Slovenija – Kosovo (14.15)

6.7.
Slovenija – Norveška (21.00)

7.7.
Slovenija – Estonija (16.30)

9.7.
Slovenija – Finska (14.15)

10.7.
Slovenija – Danska (21.00)

Ernest Novak, selektor slovenske reprezentance deklet do 18 let:
“Na prvenstvo potujemo dobro pripravljeni in brez večjih zdravstvenih težav, tako da pričakujem, da bomo lahko dali maksimum na vsaki tekmi. Zadnja tekma proti Srbiji je pokazala, da so dekleta sposobna igrati dobro košarko proti vsaki ekipi. Ob koncu bi se rad zahvalil še Ani Tiji Nikolić, ki je kot zadnja zapustila reprezentanco, za korekten in pozitiven odnos.”

Ajda Burgar, kapetanka slovenske reprezentance ŽU18:
“Na evropsko prvenstvo odhajamo pozitivni, sproščeni in v dobrem vzdušju. Kljub manjšim poškodbam, smo na pripravah delale dobro ter uspešno in lahko rečem, da smo pripravljene. Naša želja po uspehu in ekipna povezanost vsekakor ni vprašljiva, kar smo pokazale tudi na pripravljalnih tekmah. Verjamem, da lahko z borbo, ekipnim duhom in moštveno igro dosežemo dober rezultat. Verjamem v to ekipo in želim si, da bomo na igrišu prikazale dobre predstave.”