Mladinci začeli z zmago proti Gruziji

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Slovenska reprezentanca fantov do 18 let je v soboto začela s prvim ciklom priprav na letošnje evropsko prvenstvo divizije A v Grčiji. Selektor Peter Markovinovič je v Laško povabil petnajst potencialnih kandidatov, poleg spoznavnih treningov pa so fantje odigrali že prvo pripravljalno tekmo.

Slovenska reprezentanca U18 se je pred letom dni z osvojenim drugim mestom v diviziji B vrnila med najboljše reprezentance v Evropi. Peter Markovinovič, ki je na mestu selektorja zamenjal Tomaža Fartka, je s širšim izborom kandidatov že začel priprave na letošnjo evropsko prvenstvo v grškem Volosu, kjer se bodo v skupini C pomerili s Francijo, Latvijo in Grčijo.

Tako kot njihovi starejši kolegi, so se fantje na prvi pripravljalni tekmi pomerili z izbrano vrsto Gruzije U20. Slovenski košarkarji so v Laškem premagali Gruzijce z rezultatom 77:74, v sklopu priprav na letošnje prvenstvo pa se bodo pomerili še s Hrvaško, Bosno in Hercegovino, Srbijo in Izraelom.

Pripravljalna tekma, U18, 16.6.
SLOVENIJA
– Gruzija 77:74 (21:14, 14:17, 19:14, 23:29)
Jurković 2, Maček, Praljak 2, Prepelič 9, Nemanič 11, Kmetič 14, Glas 13, Jugovic, Ščuka 8, Dušanić 5, Smrekar 2, Malovčić 6, Babšek Vrečko 5, Šikanić

Peter Markovinovič, trener reprezentance fantov do 18 let:
“Za nami so trije treningi in prva pripravljalna tekma, v prihajajočih dneh pa bomo dali poudarek na fizični pripravljenosti in uigravanju. Tekma z Gruzijo nam je pokazala veliko pomanjkljivosti in naše težave v skoku, kar bomo morali popraviti. Fantje so zelo motivirani in zbrani, veseli me dejstvo, da kažejo veliko željo po napredku.”