Mladinci porazili tudi Turke

Rubrika: Mlajše selekcije

Slovenska moška reprezentanca do 18 let, ki nastopa od 3. do 8. avgusta na FIBA evropskem prvenstvu v obliki challengerja v turškem mestu Konya, je tudi v drugi tekmi iztržila zmago. Tokrat so bili Slovenci boljši od domače reprezentance, Turke so premagali s 74:67.

SLOVENIJA – Turčija 74:67
Slovenija: Flerin 4, Zemljič 11, Škorjanc, Osojnik 2, Samar 17, Macura 4 (3 sk), Višnikar, Rudovič, Ciani 12 (10 sk, 3 as), Mirtič 13 (7 sk), Klobučar 10 (3 sk), Urbiha 1 (4 as).

Slovenski košarkarji so že v uvodnih dveh minutah povedli z 8:0 in Turke prisilili v zgodnjo minuto odmora. Nato so se domačini turnirja konsolidirali in se rezultatsko približali, a so naši reprezentanti vseskozi vodili z okrog petimi točkami razlike. Vendar so ob koncu druge četrtine domačini prevzeli pobudo in prešli v vodstvo po nekaj nezbranosti v naših vrstah, tako v obrambi kot tudi v napadu. Tako so Turki na veliki odmor odšli s prednostjo štirih točk (37:33). Ob začetku tretje četrtine sta bili ekipi zelo izenačeni, nato pa so Slovenci odlično odigrali zaključek četrtine in z delnim izidom 6:0 tretji del igre zaključili z rezultatom 48:43 za Slovenijo. V prvih treh minutah zadnje četrtine so naši fantje celo povečali prednost na 9 točk, a Turki niso popuščali in so se približali samo na dve točki zaostanka (63:61). Vendar so reprezentanti Slovenije nato pokazali zvrhano mero zrelosti in niso popustili pod pritiskom, ter so s pametnimi akcijami v napadu in nepopustljivo obrambo vseeno zadržali prednost ter tekmo mirno pripeljali do prestižne zmage nad Turčijo, s končnim rezultatom 74:67.

Za Slovenijo je bil danes najboljši strelec Matija Samar, ki je dosegel 17 točk, Saša Ciani pa je že drugič zapored dosegel dvojnega dvojčka (12 točk, 10 skokov). Reprezentanca fantov do 18 let bo naslednjo tekmo odigrala jutri, 5. avgusta, ob 14. uri po slovenskem času, ko se bo pomerila s Poljsko.