Mladi slovenski košarkar najboljši na kampu Miloša Teodosića

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Od 28.6.-6.7. 2018 je bil na Srebrnem jezeru v Srbiji Košarkarski kamp Miloša Teodosića (to je bila druga izmena od sedmih), kjer je bilo prisotnih tudi šest slovenskih igralcev v različnih kategorijah od 9.-17. Let (4 iz KK Ljubljana in 2 iz KK Krka).

Naši fantje so se v celoti zelo dobro izkazali, pika na »i« pa je bila na koncu, ko je bil Mark Povše (l. 2006, kapetan letošnje ekipe U-13 (generacija 2005 in ml.) KK Ljubljane, ki je osvojila 4. mesto v DP in Pokalu Spar) izbran za MVP igralca med 110-timi otroci iz enajstih držav (Slovenije, Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Makedonije, Grčije, Cipra, Latvije, ZDA, Italije, Madžarske)!

Prepričal jih je

Trenerji so Marka (včeraj je praznoval rojstni dan, vse najboljše na tem mestu!) izbrali soglasno za najboljšega igralca kampa, saj jih je prepričal tako z košarkarskim znanjem, ki jih je prikazal na treningih in tekmah, kot tudi z celotnim odnosom do vseh košarkarskih prvin (delo na treningih, komunikacija z trenerji, soigralci in izven koš.igrišč, tekme).

Košarkarska družina

Mark prihaja iz košarkarske družine: oče Igor je bivši trener, sodnik, TK, inštruktor sojenja in do začetka te sezone tudi športni direktor KK Ljubljana. Markova mama Saša Štubler je bivša igralka KK Ilirije in državne reprezentance, ki je ravno med kampom osvojila tudi 2. mesto na Evropskem veteranskem prvenstvu  v kategoriji 40+.

Kamp je bil izredno dobro organiziran, predvsem pa je bil izjemno strokovno voden s strani izkušenih srbskih trenerjev. Kamp pa velja za enega najboljšega v Evropi.