Mirza Begić ne bo več skakal za Petrol Olimpijo

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

33-letni Mirza Begić zapušča barko Petrola Olimpije. 216 centimetrov visoki center, ki je v letošnji sezoni nosil kapetanski trak, se je pred zaključnim delom sezone sporazumno razšel z najtrofejnejšim slovenskim klubom.

Stvari v Petrolu Olimpiji se premikajo. Na bolje? To bo pokazal čas, vsekakor pa so v ljubljanskem klubu po prihodu Jureta Zdovca kot kaže zavihali rokave in kljub še ne končani letošnje sezoni, eno oko že vrgli tudi proti naslednji sezoni, ko jih po vsej verjetnosti čaka nastopanje v dveh tekmovanjih.

Tokrat se je poslovil nekdanji košarkar Virtus Bologne, Žalgirisa, Real Madrida, Olympiacosa, Laboral Kutxe (Baskonia), Bilbaa, Cedevite in iranskega Petrochimi Bandar Imama Mirza Begić. Kar 216 centimetrov visoki košakar, ki je nekdaj nosil tudi članski dres slovenske reprezentance se je ljubljanskim navijačem še posebej priljubil s povratkom v Ljubljano v sezoni 2014/15, velik pečat pa je v klubu pustil že tudi pred tem in sicer v sezonah 2002/03, 2007/08 in 2008/09.

»V Ljubljano sem se vedno vračal z veseljem, dres Petrol Olimpije pa na vsaki tekmi nosil s ponosom. Žal mi je, da v tej sezoni nismo uspeli doseči ciljev, zastavljenih pred začetkom sezone. Petrol Olimpiji želim vso srečo v preostanku sezone, vsem navijačem pa se zahvaljujem za podporo v tej in prejšnji sezoni, ko smo še drugič zapored uspeli zadržati naslov državnega prvaka v Ljubljani,« je po sporazumni prekinitvi pogodbe spregovoril Begić.

Mirza je v letošnji sezoni zaigral na 36 tekmah. V Ligi ABA je v povprečju v 19,2 minutah dosegal 8,8 točke in 4,4 skoke na tekmo, v Ligi prvakov pa 10,4 točke in 6,1 skok na tekmo v 19,9 minutah, prebitih na igrišču. V državnem prvenstvu je na parket stopil na petih tekmah in v 14,0 minutah beležil 6,8 točke in 3,4 skoke na dvoboj.