Mirza Begić bi rad popravil vtis iz lanske sezone

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Sredi minule sezone se je iz Irana v Slovenijo vrnil tudi nekdanji slovenski reprezentant 33-letni Mirza Begić. Z zmaji je postal državni prvak, od sebe in ekipe pa tudi letos pričakuje veliko. „Celo poletje sem se pripravljal z osebnim trenerjem Zoranom Čarapićem. V lanski sezoni nisem bil pravi,“ priznava Begić, ki se zaveda, da je prišel v precej slabem stanju iz Irana, kjer je sezono 2017/2018 začel.

Precej težav

„Dejansko sem dal od sebe med 60 in 70 odstotkov tega, kar znam in zmorem. Ker nisem bil pripravljen, sem imel precej težav z zdravjem,“ priznava Begić, ki verjame, da bo letos boljše.

Dovolj potrpljenja

„Upam, da bo ta zgodba Petrola Olimpije imela dovolj potrpljenja in časa, ki ga bomo potrebovali. Po dolgem času ima Olimpija nadarjeno in perspektivno ekipo. Prej ni bilo toliko mladih, ki obetajo. To je dobro za slovensko košarko,“ razmišlja Begić, ki je pozdravil tudi dejstvo, da ima Olimpija po dolgem času v ekipi igralca (Jusufa Sanona), ki je bil draftiran na zadnjem naboru Lige NBA.

„Starejši košarkarji smo tu, da pomagamo razvijati mlade igralce,“ se svoje mentorske vloge zaveda Begić, v katerem mnogi vidijo tudi novega kapetana Olimpije Petrol.

Žena in otroci, zdaj še kapetan?

„Nimam dosti izkušenj s to vlogo. Le na parih tekmah sem bil kapetan. Ne vem, če je to zame. Imam že precej obveznosti in dela z ženo in tremi otroki,“ v smehu dodaja Mirza, potem pa resno pristavi, da bo o tem odločil trener, sam pa bo sprejel, kar se bo pač Zoran Martić odločil.