Mirtič okrepil Krko

Rubrika: Liga Nova KBM

V novi sezoni bo dres novomeške Krke nosil 21-letni slovenski članski reprezentant Tibor Mirtič.

„Veseli smo, ker je nadarjeni Tibor Mirtič postal član našega kluba. V minulih sezonah smo proti Domžalčanom odigrali številne tekme, kjer se je večkrat izkazal tudi Tibor. Zdaj bo nosil naš dres. Verjamemo, da bo dobro izkoristil svojo priložnost in nam pomagal do zastavljenih ciljev,“ je ob podpisu pogodbe povedal Jure Balažić, direktor KK Krka.

„Za prihod v Krko sem se odločil, ker menim, da je to prava sredina za moj nadaljnji napredek in igralski razvoj. Ekipi Krke prinašam veliko energije, želje ter delovne vneme. Upam, da se nam na domačih tekmah v naslednji sezoni pridruži čim več navijačev. Tudi z njihovo pomočjo boljši in uspešnejši,“ se nastopa v dresu Krke veseli Tibor Mirtič.

Tibor Mirtič (203 cm, 2003) je svojo košarkarsko pot začel pri ljubljanskem Slovanu, pri 15-ih letih pa je prišel v Domžale, kjer je šest sezon igral v dresu Kansai Helios. V Domžalah je uspešno sodeloval tudi z našim novim trenerjem Dejanom Jakaro. Tiborja krasita izjemna borbenost in nepopustljivost.

Tibor Mirtič se je minule štiri sezone kalil v Ligi ABA 2. V lanski sezoni je v regionalni ligi odigral 14 tekem. V 29 minutah na tekmo je beležil po 12.6 točke, 8.6 skoka, 1.9 podaje in 1.1 pridobljene žoge.

Z dobrimi igrami je opozoril nase tudi selektorja članske reprezentance Aleksandra Sekuliča, ki ga je povabil na priprave reprezentance, ki se je pripravljala na kvalifikacije za olimpijske igre.