Miro Alilović zapušča Beograd

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Slovenski trener 43-letni Miro Alilović ni več trener srbskega prvoligaša Dynamica. Vest so zapisali na spletni strani kluba in objavi na Instagramu. Alilović je ekipo vodil od aprila 2019, v tem času je naredil dobro selekcijo, predvsem pa zbral mlade košarkarje in dela z njimi. Pri njemu sta se kalila tudi dva mlada slovenska igralca – sprva Gregor Glas, potem še Saša Ciani. Pod taktirko Alilovića se je Gregor Glas vrnil med „žive“ in si prislužil tudi poziv v člansko reprezentanco. Kjer pa ne bo mogel zaigrati na tej akciji, ker ga je pri tem ustavil pozitiven test COVID-19.


Alilović je nase opozoril z delom pri Slovanu, potem je nadaljeval pri Olimpiji, prvič je šel na tuje leta 2014, ko je postal trener Prage. Med letoma 2017 in 2018 je deloval v Kopru, nazadnje v Beogradu.

Z reprezentanco do 20 let je 2006. osvojil bron na EP v Turčiji, leta 2004 je bil pomočnik Ivu Sunari, ko je Slovenija U20 postala evropski prvak. Alilović je bil tudi pomočnik Juretu Zdovcu na EP 2009 na Poljskem.