Minute obljubili tudi Radoviću, ki se je kalil pri Heliosu, Cedeviti in v Beogradu

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarski klub Cedevita Olimpija je izredno ponosen, da bo članskemu moštvu v prihajajočih sezonah na parketu na pomoč priskočil mladi in nadarjeni Rok Radović, ki se je v minulih sezonah kalil v zagrebški Cedeviti.

Prav Rok Radović, ki je prestal košarkarsko šolo zagrebške Cedevite, zdajšnje Cedevite Junior, je eden izmed košarkarjev, ki bodo v prihodnjih sezonah tvorili jedro moštva ljubljanske Cedevite Olimpije. Kljub mladosti, Rok je 4. februarja dopolnil 19 let, pa ima Radović za seboj že kar nekaj sezon igranja in treniranja na najvišji ravni, in vprašanje časa je, kdaj bo v polnem sijaju zablestel v dresu Zmajev iz Stožic.

»Rok Radović je eden izmed najbolj nadarjenih slovenskih košarkarjev, ki se je že pred leti pridružil zagrebški Cedeviti, in tam preživel obdobje v ekipah mlajših starostnih kategorij, ter seveda prestal košarkarsko šolo Cedevite. Izredno veseli smo, da je prav Rok prvi igralec, ki izhaja iz te šole, in je hkrati prvi, ki se je pridružil članskemu moštvu Cedevite Olimpije,« je o mladem in nadarjenem Radoviću povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Sani Bečirović, in dodal: »Upamo, da so vse poškodbe, ki so ga pestile v zadnjem obdobju, za njim, in da se bo sedaj lahko osredotočil zgolj na košarko, in nam pomagal pri našem projektu.«

Uvodni del koledarskega leta 2020 je Radović namreč preživel predvsem v fitnesu, kjer je krepil telo ter predvsem celil poškodovano stopalo, hkrati pa se je pripravljal na nove preizkušnje. Ko je končno dobil priložnost, na obračunu tretjega kola Lige Nova KBM za prvaka proti Helios Suns, in na parketu tudi preživel dve minuti, pa je svet Zmajev in celoten preostali svet, v nekaj dneh zaustavil koronavirus. V maju se je skupaj s preostalimi košarkarji vrnil v dvorano.

»Rok velja za enega od upov našega kluba, moramo pa biti previdni pri njegovem procesu treningov, da ne pride do nove poškodbe. Vanj vlagamo veliko, hkrati pa upamo, da bo prav on eden izmed igralcev, ki bodo nosili barve dresa Cedevite Olimpije v naslednjem desetletju,« o Roku pove glavni trener Zmajev, Jurica Golemac, ki je Radovića preizkusil v zadnjem kolu državnega prvenstva v Domžalah.

Leta 2019, ob dopolnjenem 18. letu, je Radović z zagrebško Cedevito podpisal prvo profesionalno pogodbo, že prej pa se je Radović kalil v mlajših kategorijah zagrebškega kluba. Mladi slovenski košarkar se je v hrvaško prestolnico preselil leta 2016, del svoje kariere pa je preživel v domžalskih Helios Suns. Za Cedevito je 200 centimetrov visoki branilec zaigral na dveh turnirjih mladinske Lige ABA, v sezoni 2018/19 pa je na treh tekmah v povprečju dosegal 19,3 točke, 3,7 podaje in 3,3 skoke na obračun.

»Pri zagrebški Cedeviti sem preživel lepo obdobje v ekipah mlajših starostnih kategorij, zdaj pa me čaka trdo delo. Ekipi bom skušal pomagati, kolikor se le da. Predvsem pa komaj čakam, da stopim na parket stoženske dvorane ter zaigram za Cedevito Olimpijo,« je povedal Radović.

Navijači ljubljanske ekipe bodo imeli Roka Radovića priložnost na delu videti v tekmovalni sezoni 2020/21.