Ministrica napovedala ukrepe za pomoč športu

s kategorijo
Novice
.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec se je udeležila seje izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije in tu po poročanju Slovenske tiskovne agencije obljubila poseben paket sistemskih in dolgoročnih ukrepov za pomoč športu.

Državni sekretar za šport Marjan Dolinšek je dodal, da so sredstva za programe v državnem proračunu ostala nedotaknjena. V Letnem programu športu ostaja 18,76 milijona evrov, prve pogodbe za sprostitev sredstev pa bodo podpisane prihodnji mesec.

“Športa nismo spregledali, a morali smo upoštevati realne razmere. Zato smo aktivno sodelovali z OKS, na vladi je bilo sprejeto, da bomo zanj na eni od prihodnjih sej pripravili posebne rešitve. Gre za predloge pretežno sistemske narave zaradi težav, ki se niso zgodile le zaradi koronske krize, ampak obstajajo že nekaj časa. Zato bodo potrebne dolgoročne rešitve pri davčnih olajšavah sponzorjem, pri davku od srečk športne loterije in podobno. To ne smejo biti začasne rešitve, ampak za dolgoročne,” je opozorila ministrica in spomnila, da se je športu pomagalo tudi v predhodnih protikoronskih paketih, ki jih je sprejela vlada za lajšanje razmer.

Je pa sekretar Dolinšek dal vedeti, da šport v Sloveniji ne bo deležen neposredne finančne pomoči.

Foto: Gov.si