MINI POKAL: Olimpija tesno do zlata, bron Krki

Rubrika: Pokal Spar

Pred finalom Pokala Spar so se v Hali Tivoli predstavile še najboljše ekipe v Mini pokalu Spar. Tretje mesto je po zmagi nad Ljubljano osvojila novomeška Krka, v finalu pa sta se pomerili ekipi Petrol Olimpija ter Helios Suns. Za točko so se zmage veselili košarkarji Olimpije, ki so tako osvojili naslov najboljših v Mini Pokalu Spar.

Najbolj borben igralec finalnega turnirja: LUKA ŠMITRAN (Petrol Olimpija A)

Najboljša peterka turnirja: LON LIČAN (Petrol Olimpija A), TIM DRAGAN (Krka beli), ROK ZAVOLOVŠEK (Ljubljana), FILIP KORDELIČ (Petrol Olimpija A), NACE PAJNIČ (Helios Suns A)

Mini pokal Spar, finale, 18.2.
PETROL OLIMPIJA A – Helios Suns A  50:49 (12:12, 15:5, 11:17, 12:15)
Šmitran 10 (5 skokov), Ličan 9 (6 skokov), Dresler in Kordelič po 8; Vide 13, Pajnič 11, Sazonov 8.

Veliki finale sedme izvedbe Mini pokala Spar je pripadel košarkarjem Olimpije, ki so po izenačenem in izredno zanimivem dvoboju ugnali domžalski Helios. Po izenačenem uvodu, prva četrtina se je zaključila z 12:12, so v drugi četrtini na plin stopili košarkarji Petrola Olimpije in si v tem delu tekme priigrali prednost desetih točk.

Petsto gledalcev je tudi v drugem polčasu spremljalo zanimivo in kakovostno srečanje. Helios je v tretjem delu ves čas lovil priključek, s trojko Jake Sazonova pa so se ob zvoku sirene približali zgolj na štiri točke zaostanka. V takšnem ritmu so Domžalčani nadaljevali tudi v začetku zadnjih osmih minut. Tri minute pred koncem srečanja je Helios povedel z dvema točkama naskoka. Odločilen koš je pol minute pred koncem dosegel Lon Ličan.

Najboljši strelec Ljubljančanov, ki je bil izbran tudi za najbolj borbenega košarkarja finalnega turnirja, je bil Luka Šmitran, ki je dosegel deset točk. Pri Domžalčanih je Jan Vide tekmo zaključil s trinajstimi točkami.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Jure Kobilica, trener Petrola Olimpije:
“To je bil povsem nov dogodek za te fante. Že tretjič zapored smo nastopili na finalnem turnirju Mini pokala Spar, prvič pa se je zgodili do samo prišli do naslova. Čeprav je uspeh že uvrstitev na zaključi turnir, pa je vseeno tekmovanje lepše zaključiti z zmago kot pa s porazom. Ob tem uspehu bi se v prvi vrsti rad zahvalil fantom, njihovim staršem, ki nam zaupajo, klubu in trenerjem za vsa nadomeščanja. Imeli smo optimalne pogoje. Danes je čas za veselje, v torek pa nas čaka nov trening. Sezona še ni končana.”

Aljaž Belingar, trener Helios Suns:
“Čestitam ekipi Olimpije za lepo zmago. Čestitam pa tudi mojim košarkarjem, da so po zaostanku dvanajstih točk pokazali karakter, se približali, povedli in imeli met za zmago. Na koncu nam je zmanjkal kanček sreče. Enkrat imaš srečo, drugič nimaš. Žal mi je, da mora takšno tekmo krojiti sodniška odločitev.”

tekma za 3. mesto, 18.2.
KRKA BELI – Ljubljana 66:37 (17:6, 19:9, 14:12, 16:10)
Mecele 13 (8 skokov), Dragan in Bele po 11; Selan 12, Zavolovšek 7, Krese 5.

Na tekmi za tretje mesto v Mini pokalu Spar, kjer tekmujejo fantje stari do 13 let, smo videli lepo predstavo obeh ekip. Novomeški košarkarji so si že v prvi četrtini priigrali enajst točk naskoka. Imeli so več razpoloženih košarkarjev, mejo desetih točk so presegli Maj Mecele, Luka Bele, Tim Dragan, Sergej Petković, pri Ljubljančanih je 12 točk dosegel Žan Luka Selan.

Kljub visoki prednosti Krke smo spremljali tekmo z veliko lepimi ter tudi atraktivnimi potezami. Krka je prevladovala v skoku in zasluženo prišla do bronaste medalje. S tribun je nadobudne mladeniče spremljalo več kot tristoglava množica.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Leon Stipaničev, trener Krke:
“Najprej bi čestital vsem ekipam in njihovim trenerjem za uvrstitev na zaključni turnir Mini pokala Spar. Mini pokal Spar je za vse mlade košarkarje krasna izkušnja in dodatna priložnost za igro in napredovanje. Za mene kot trenerja je rezultat v teh starostnih kategorijah povsem sekundarnega pomena. Hvala Košarkarske zvezi Slovenije in sponzorju tekmovanja podjetju Spar, ki so nam omogočili tekmovanje v Mini pokalu Spar, saj je vsaka tekma za naše mlade košarkarje nova priložnost za dokazovanje.”

Matic Dragojevič, trener Ljubljane:
“Tekmo smo začeli s preveč spoštovanja. Krka ima po večini starejše igralce, letnika 2005, zato smo težko parirali njihovi višini. Nismo tekli in napadali igralce tako kot skozi celotno sezono. Fantom ne moram nič zameriti, saj so leto oziroma dve mlajša ekipa od ostalih. Že uvrstitev na finalni turnir je za nas velik uspeh in upam, da bo naslednjo sezono rezultat še boljši. Čestitam ekipi Krke za zmago.”