Mini pokal Iliriji

s kategorijo
Novice
.

Košarkarice Akson Ilirije so v tekmi za prvo mesto premagale KK Cerknico in osvojile 1. mesto na zaključnem turnirju Mini pokala deklet. V tekmi za tretje mesto je KD Janina premagala ŽKD Maribor A. 

Mini pokal deklet U13, tekma za 3. mesto, 10.3.
Maribor Vijola A – KD JANINA 29:58 (5:10, 11:18, 3:19, 10:11)
Petrovič (9 skokov) 8, Benotič 6 (5 skokov); Jerković 17, Virant (7 skokov) in Blažun 11

V tekmi za 3. mesto Mini pokala deklet U13 sta se pomerili ekipi Maribora A in KD Janina. Košarkarice Janine so pod vodstvom trenerja Željka Jotića odločno in energično začele srečanje, s pritiskom na branilke Maribora omejile njihovo igro in prišle do prednosti 12 točk od polčasu. Domačinke, ki jih vodi trenerka Nina Vodeb, v začetku drugega dela niso uspele izničiti zaostanka, gostje so prihajale do lahkih točk iz protinapadov in na koncu zasluženo zmagale.
Lina Jerković je za Janino dosegla 17 točk, pri domačinkah je Lara Petrovič dosegla 8 točk in ujela 9 žog.

Izjavi trenerjev po tekmi
Nina Vodeb, trenerka Maribora:
”Čestitke Janini za zmago. Punce so se borile po svojih najboljših močeh, imeli smo malo treme in žal nam je zmanjkalo sreče. Čestitam mojim puncam za igro.”

Željko Jotić, trener Janine:
”Pred sezono smo si zadali cilj, da se uvrstimo na finalni turnir državnga prvenstva in pokala. Čeprav sem to rekel sem malo razočaran, ker se nismo uspeli uvrstiti v finale ampak tudi v tekmi za 3. mesto smo pokazali odlično igro in zasluženo zmagali. Čestitke puncam za igro.”

tekma za 1. mesto, 10.3.
AKSON ILIRIJA A
 – KK Cerknica 42:27 (9:8, 15:12, 10:4, 8:3)
Valančič 9, Jovičevič, Krizmanič in Malik 6; Jambrovič (7 skokov) in Pokleka (12 skokov) 11

Uvod v tekmo je bil precej izenačen, ekipi sta se po živčnem začetku otresli treme in košarkarice Ilirije so po prvi četrtini vodile za točko. Obe moštvi sta v drugi četrtini začeli zadevati mete z razdalje, po izenačenih štirih minutah so Ilirijanke le prišle do manjše prednosti petih točk. Igralke Cerknice so nato po dveh zaporednih koših zmanjšale zaostanek, v zadnjih minutah prvega pa so prejele nekaj lahkih košev in polčas se je končal z rezultatom 24:20 v korist Ilirije.

Začetek drugega dela tekme je pripadel Ilirijankam. S koši iz protinapada so si na začetku priigrale šest točk prednosti, Cerkničanke so s trojko ujele priključek vendar do konca četrtine niso dosegle točke. Prednost Ilirije pred zadnjo četrtino je narasla na deset točk, ki so jo varovanke trenerja Matjaža Mlakarja uspele zadržati do konca srečanja.

Izjavi trenerjev po tekmi
Matjaž Mlakar, trener Akson Ilirije:
‘’Presrečen sem za moje punce, da so prišle do prvega mesta v pokalu. Dobro treniramo skozi celotno sezono in ta nagrada je pokazatelj našega dela. Čestitke mojim puncam za zmago.’’

Žiga Benčan, trener KK Cerknica:
‘’Čestitke mojim puncam in ekipi za izjemno sezono, punce so prikazale izjemno igro in mislim, da smo si zaslužili današnji finale. Čestitke Iliriji za zmago.’’

NAJBOLJŠA PETERKA MINI POKALA DEKLET
Lana Petrovič 
(ŽKD Maribor)
Lina Jerković (KD Janina)
Tanja Valančič (Akson Ilirija)
Larisa Modrić (Akson Ilirija)
Lena Bina Jambrovič (KK Cerknica)

NAJBOLJ BORBENA IGRALKA 
Sara Jovičevič (Akson Ilirija)

LESTVICA
1. Akson Ilirija A
2. KK Cerknica
3. KD Janina
4. ŽKD Maribor A