Milwaukee z Bogdanovićem in Holidayem po naslov, okrepljena tudi Phoenix in Portland

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Že prvi dan prestopnega roka je prišlo do velikih menjav med klubi. Najprej je v akcijo stopil Phoenix, ki je Devina Bookerja združil s Chrisom Paulom, ki je v menjavi igralcev prišel iz Oklahome. V nasprotno smer so potovali Ricky Rubio, Kelly Oubre, Ty Jerome, Jalen Lecque in prvi izbor nabora 2022.

Še nekoliko odmevnejši menjavi pa so opravili pri Milwaukeeju, ki si s tem prizadeva, da prepriča prvega zvezdnika Giannisa v podpis nove super-pogodbe. Namesto Erica Bledsoa bo namreč v naslednji sezoni dirigentsko palico vrtel Jrue Holiday, mladega DiVincenza pa bo zamenjal Bogdan Bogdanović. Milwaukee ima tako na papirju res raznovrstno, tako obrambno kot napadalno izjemno močno zasedbo. V New Orleans bo potoval še George Hill, v Sacramento pa Ilyasova in Wilson. Poleg tega se je Milwaukee odrekel kar trem bodočim izborom v prvem krogu, vse bo imel New Orleans.

 

Okrepil se je tudi Portland, ki je v svoje vrste pripeljal Roberta Covingtona v zameno za Trevorja Arizo. To verjetno tudi že nakazuje na dodatne spremembe v ekipi Houstna, kjer sta tako Harden kot Westbrook zahtevala menjavo ekip, pri čemer se prvega najbolj povezuje z Brooklyinom, ne manjka pa niti ostalih snubcev, za drugega pa vsaj zaenkrat po poročanju ameriških analitikov ni velikega povpraševanja.