Milwaukee čaka zmenek z Miamijem, naprej tudi Lakersi

Rubrika: Liga NBA

Po pričakovanju je Milwaukee dobil še četrto zaporedno tekem in se po presenetljivem prvem porazu v seriji z Orlandom prepričljivo uvrstil v drugi krog, kjer ga čaka izjemno razigrani Miami na čelu z Goranom Dragićem.

Giannis je na prvi tekmi po dvodnevnem premoru zaradi protesta igralcev proti rasni nestrpnosti in policijskemu nasilju dosegel 28 točk in 17 skokov, zaradi težav z osebnimi napakami v tretji četrtini pa po vodstvu Milwaukeeja za 21 točk posredno omogočil Orlandu, da se je v zadnji četrtini po trojki Fourniera uspel še približati na na tri točke zaostanka, nato pa so pobudo spet prevzeli prvi nosilci na vzhodu in tekmo mirno pripeljali do konca.

 

Prva tekma drugega kroga končnice z Miamijem bo v noči na torek.

Po uvodnem porazu so štiri zmage nanizali tudi igralci LA Lakers in tako Portland poslali na počitnice. Anthony Davis je dosegel 43 točk, James jih je dodal 36 (in imel tudi 10 skokov ter asistenc).

 

Portland je igral brez poškodovanega Lillarda, ki je že zapustil Orlando, vendar se je, predvsem po zaslugi odličnega McColluma (na koncu 36 točk) upiral do sredine zadnje četrtine. Odlično partijo je prikazal tudi Anthony, ki je dosegel 26 točk, Nurkić je dal na koncu 16 točk in imel 10 skokov.

 

Lakersi še čakajo na svojega nasprotnika v drugem krogu – pobudo v seriji s z današnjo zmago prevzeli igralci Houstna in povedli 3:2. Prvič je v seriji zaigral Russel Westbrook, ki pa je v vseh treh glavnih statističnih kazalnikih ostal eno-številčen. James Harden je dosegel 31 točk, Houston pa je zmagal predvsem z odličnim drugim polčasom, ki ga je dobil za 30 točk.

Danes bo ponovno na parketu Luka Dončić, ki bo poskušal brez Porzingisa izsiliti sedmo tekmo proti Clippersom.

Liga NBA, 29.8.:

Orlando – Milwaukee 104:118

Oklahoma – Houston 80:114

Portland – LA Lakers  122:131