Milwaukee boljši v zaključku tekme s Torontom

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Milwaukee Bucks so zmagovalci prve tekme finala vzhodne konference lige NBA. Po prvem obračunu s Toronto Raptors v Winsconsinu je že jasno, da bo šlo za izenačeno serijo. Bucksi so odnesli zmago, a v celotnem dvoboju so vodili komaj nekaj manj kot 9 minut; v samem začetku in na koncu srečanja. Še 150 sekund pred koncem so gostje vodili s 100:99, nato pa niso več dali koša do konca srečanja, ki je pripadlo Milwaukeeju s končnim izidom 108:100.

Ključno zabijanje in trojko, ki je naredila razliko v izdihljajih tekme, je dosegel Brook Lopez. 31-letnik, ki meri kar 213 centimetrov je letos popolnoma spremenil svoj slog igre in se prelevil v enega najboljših centrov v ligi, ko pride do metov z razdalje. Sinoči je zadel štiri trojke iz enajstih poskusov in dosegel 29 točk, največ med domačimi igralci. Giannis Antetokounmpo je prispeval 24 pik, pomembno okrepitev s klopi pa predstavlja Malcolm Brogdon, ki se je vrnil po poškodbi zaradi katere je bil primoran izpustiti seriji z Detroitom in Bostonom.

Od stotih točk Toronta sta kar 61 njih prispevala Kawhi Leonard in Kyle Lowry. Če smo vrhunskih predstav Leonarda že vajeni, pa je Lowry pokazal najverjetneje najboljšo igro te končnice, saj je blestel pri metu za tri – 7/9 (78%).


Liga NBA sinoči

Milwaukee Bucks – Toronto Raptors [1:0]
108:100
Lopez 29 in 11 skokov, Antetokounmpo 24, 14 skokov in 6 asistenc; Leonard 31 in 9 skokov, Lowry 30 in 8 skokov.


Liga NBA jutri

Golden State Warriors – Portland Trail Blazers [1:0] (03:00)