Milo Alilović bo vodil mladinski pogon Sixt Primorske

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Mladinski pogon ŠD KOŠ Koper, ki deluje v okviru projekta KK Sixt Primorska, bo v prihodnjih treh sezonah vodil Miro Alilović, eden od najuspešnejših slovenskih trenerjev za ekipe mlajših starostnih kategorij. V zadnjih sezonah je Alilović na Češkem zelo uspešno vodil moštvo USK Praha, ki se je prebilo vse do četrtfinala češkega državnega prvenstva.

Alilović bo v ŠD KOŠ Koper vodil ekipe fantov U-19 in U-17, torej mladince in kadete, hkrati pa bo glavni trener ekipe Kopra, ki bo v sezoni 2017/18 tekmovala v 3. SKL.

Pred odhodom v Prago je Alilović, 40-letni Kamničan, uspešno deloval v Unionu Olimpiji ter Slovanu.

V letih 2007 in 2009 je bil pomočnik glavnega trenerja v slovenski moški članski reprezentanci, med letoma 2005 ter 2008 pa glavni trener slovenske moške reprezentance do 20. leta, s katero je leta 2007 na evropskem prvenstvu v Novi Gorici in italijanski Gorici, osvojil peto mesto, leto poprej pa v enaki kategoriji na EP v turškem Izmirju bronasto kolajno.

Na klopi slovenskih reprezentanc se je Alilović nazadnje preizkušal leta 2014, ko je z reprezentanco košarkarjev, starih 18 let, in mlajših v Bolgariji na evropskem prvenstvu divizije B osvojil peto mesto.

Ob Aliloviću v klubu ostaja tudi domači trener Samo Miška, ki bo odslej vodil ekipi U-17 B in prvo ekipo U-15.

Miro Alilović, vodja mladinskega pogona ŠD KOŠ Koper: “Zelo se veselim dela v Kopru. Pri KK Sixt Primorska gre za zelo zdravo sredino, vodilni v klubu vedo, kaj želijo, in ena izmed velikih želja je postavitev zdravih temeljev v mladinskih selekcijah, kar seveda omogoča tudi boljše nadaljnje delo v članski ekipi. Zahvaljujem se Gregorju Vugi iz podjetja Sixt ter Walterju Jeklinu, športnemu direktorju KK Sixt Primorska, za ponujeno priložnost. Vse ekipe mlajših starostnih kategorij bodo imele v prihodnjih sezonah zelo dobre pogoje za delo, prav tako pa bodo vsi košarkarji lahko računali na odlične trenerje, tako pri naših najmlajših ekipah kot tudi v članskem moštvu. Verjamem, da bomo dobro sodelovali, kar je zelo pomembno. V prihajajoči sezoni bo največji poudarek na selekciji košarkarjev za prihodnost, primarni cilj pa je, da ponudimo priložnost za igranje in treniranje čim večjemu številu igralcev iz Obale in okolice, le s trdim delom pa se bodo prebili vse do članskega moštva Sixta Primorske.”

Walter Jeklin, direktor KK Sixt Primorska: “Zelo smo veseli, da smo dosegli dogovor z Alilovićem, saj se zavedamo, da je za pravi in uspešen mladinski program ter stalno, analitično in trdo delo z mladimi pomembno, da za njem stoji strokovnjak z dolgoletnimi izkušnjami, ki jh Alilović nedvomno ima. Osnovni cilj programa za mlade v Kopru je doseči raven, ki bo primerljiva z najboljšim v Evropi in ZDA, saj želimo mladim slovenskim igralcem ponuditi kakovostno delo v domovini in na ta način nekako omejiti zgodnje odhode v tujino, ki smo jim priča v zadnjih letih. Želimo, da igralci v najbolj občutljivih letih ostanejo v Sloveniji in na domačih tleh pridobijo čim več znanja in osebnostnega razvoja, saj bo tako sleherni posameznik v zrelih košarkarskih letih veliko lažje prispeval svoj delež v skupnih projektih za Slovenijo, torej ne le v klubski, ampak tudi na reprezentančni ravni.”