Milano Maccabiju speljal Rolla, Mačvan na Japonsko

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Evroligaški klubi v teh dneh urejajo zaključne korake pri sestavi svojih moštev. Michael Roll je iz Maccabija prestopil v AX Armani Exchange Olimpio, dva nova košarkarja pa imajo v vrstah Bayerna, ki ne bo več računal na usluge Milana Mačvana.

Dolgoletni srbski reprezentant Milan Mačvan (206 cm, 1989) , ki bo v dresu z državnim grbom morda nastopil tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu na Kitajskem, je našel novega delodajalca. Kar malce presenetljivo se Srb seli na bližnji vzhod k japonskemu prvaku Alvarku.

Tokijsko moštvo vodi Črnogorec Luka Pavičević, tam pa je lansko leto nastopal tudi Milko Bjelica, ki je zdaj novega delodajalca našel v Mornar Baru. Mačvan je nazadnje nastopal za Bayern, a zdaj na parket vrača po hudi poškodbi kolena.

Bayern je v teh dneh svoje vrste sicer okrepil z dvema košarkarjema. Na krilnem položaju bo pri nemških prvakih zaigral Josh Huestis (201 cm, 1991), ki se je nazadnje razvijal v G-League pri Austin Spurs, pod košem pa veliko breme prevzema izkušeni Greg Monroe (211 cm, 1990), ki je nazadnje igral za Philadelphio 76ers.

Novinca v igralskem kadru so pozdravili tudi v Milanu. Na položaju branilca bo Ettore Messina lahko računal na pomoč izkušenega Michaela Rolla (198 cm, 1987), ki je v zadnjih dveh sezonah nosil dres Maccabija iz Tel-Aviva.

Najnovejše v Evroligi: 
– Bayern močnejši za Josha Huestisa in Grega Monroea,
Michael Roll iz Maccabija v AX Armani Exchange Milano,
– Will Cherry je okrepil Olympiacos,
– Elijah Bryant iz Hapoel Eliata v Maccabi,
– Mindaugas Kuzminskas iz Milana v Olympiacos,
– Paul Biligha iz Venezie v Milano,
– Wesley Johnson iz Washington Wizards v Panathinaikos,
– Tyler Cavanaugh (Utah Jazz) in Marcus Eriksson (Gran Canaria) v ALBO Berlin,
– Kosta Koufos iz Sacramento Kings v CSKA,
– Rion Brown iz Promitheasa v Panathiniakos OPAP,
– Derrick Williams iz Bayerna v Fenerbahče,