Mike Batiste v igralski pokoj, a košarke ne zapušča

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Ameriški krilni center Mike Batiste (203 cm, 1977), ki je z grškim Panathinaikosom trikrat stopil na vrh stare celine, se je pri 37-ih letih odločil, da bo košarkarske superge obesil na klin.

Leta 2011 je Batiste zadnjič osvojil Evroligo in bil izbran v prvo peterko sezone. foto: euroleague.net
Leta 2011 je Batiste zadnjič osvojil Evroligo in bil izbran v prvo peterko sezone. foto: euroleague.net

Odslej bo opravljal vlogo pomočnika trenerja v ameriški razvojni ligi, natančneje – asistiral bo v filiali Cleveland Cavaliersov.

Tvoril sanjski dvojec z Diamantidisom

Batiste je profesionalno kariero pričel leta 2000, potem ko leto poprej ni bil izbran na NBA naboru. V najmočnejši ligi na svetu je sicer nato vendarle nastopal – v sezoni 2002/03 je 75-krat zaigral za Memphis. V evropi je nosil dres Charleroija, Bielle, Panathinikosa in Fenerbahčeja. Največji pečat je seveda pustil pri atenskih zelenih, kjer sta z Dimitrisom Diamantidisom pod vodstvom Željka Obradovića patentirala eno najbolj dovršenih iger pick’n’rolla v Evropi vseh časov, za nameček pa trikrat osvojila Evroligo in kar osemkrat zapored državno prvenstvo.

Batista so si slovenski ljubitelji košarke bržčas zapomnili po precej manj prijetni izkušnji. Pred tremi leti je namreč na evroligaški tekmi, na kateri je Union Olimpija premagala Panathinaikos in takrat zadnjič igrala med najboljšimi 16 ekipami, namerno stopil na glavo Saša Ožbolta.