Mihevčeva ekipa premočna za Primorce

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Zasedba Sixt Primorske je tudi na drugem obračunu 16. memoriala Wojtka Michniewicza morala priznati premoč tekmecem. V soboto so jim je na parketu Arene Torun nasproti stala domača zasedba Polski Cukier, ki je bila po izvrstni zadnji četrtini na koncu boljša s 77:60.

 

Koprski tigri so obračun aktualnih slovenskih in poljskih pokalnih prvakov začeli zelo nezbrano. Domače moštvo, ki se bo letos podalo v kvalifikacije za nastop v skupinskem delu košarkarske Lige prvakov, je namreč po dobrih treh minutah igre povedlo s 14:2, nakar je trener Sixt Primorske Jurica Golemac nemudoma segel po minuti odmora. Slednja je njegove izbrance nekoliko predramila v obrambi, ne pa tudi v napadu, tako da sta ekipi pri enakem rezultatu vztrajali še nadaljnji dve minuti.

Prvih 10 minut, v kateri je primorska zasedba imela le dva strelca – Lance Harris je dosegel osem točk, Alen Hodžić štiri -, so gostitelji dobili z 22:12, ko pa je na začetku drugega dela Nejc Zupan zadel dve zaporedni trojki, je zaostanek njegove ekipe znašal le še dve točki (22:20). Sledilo je nekaj dvomljivih sodniških odločitev in tehnična napaka koprski klopi. Ti dogodki so tigrom nekoliko pristrigli peruti, tekmecem pa dovolili pobeg na znova varnih 34:22. Vztrajni gosti tudi tedaj niso vrgli puške v koruzo, pač pa se do odhoda na glavni odmor približali na 36:40.

Po vrnitvi iz slačilnic je sredi 25. minute prednost poljske zasedbe, ki jo vodi slovenski trener Dejan Mihevc, poskočila na 10 točk (50:40). Sledila je vnovična koprska vrnitev, za katero je ob koncu 30. minute Marjan Čakarun zadel za 53:55. Za kaj več je tigre pokopal izjemno slab začetek zadnjega dela tekme, katerega so tekmeci začeli z delnim nizom 14:2 in tako odločili zmagovalca.

V dresu Sixt Primorske je bil z 19 točkami najučinkovitejši Harris, 12 jih je ob dodal Čakarun. Oba z ekipo v nedeljo čaka še zadnji preizkus na Poljskem, ob 15.00 se bodo pomerili s poljskim prvoligašek Arka Gdynio.

Daniel Vujasinović, košarkar Sixt Primorske:
“Vesel sem, da sem se vrnil na igrišče ter da se je moje koleno dobro odzvalo. Domača ekipa iz Toruna je zasluženo zmagala. Tekmo smo začeli slabo in se slabo prilagodili na čvrsto igro tekmecev. Vmes smo sicer imeli nekaj dobrih momentov, a so bili ti prekratki. Dobre stvari iz tega preizkusa moramo v igri uporabljati tudi v prihodnje, medtem ko slabe čim prej odpraviti. Nova priložnost nas čaka že v nedeljo. Ni razloga za skrb, naprej gremo lahko z dvignjeno glavo.”

16. MEMORIAL WOJTKA MICHNIEWICZA (Poljska, Torun, Arena Torun), 2. krog, 8.9.
POLSKI CUKIER TORUN – Sixt Primorska 77:60 (22:12, 18:24, 17:17, 20:7)
Sixt Primorska: Ferme 6, Harris 19, Čakarun 12 (3 prid. žoge), Stavrov, Kosi 3, Zupan 6, Rožanc, Marinković 5 (3 prid. žoge), Hodžić 4, Jagodić-Kuridža (6 skokov, 4 podaje), Vujasinović (5 podaj), Šiško 5 (7 podaj).