Miha Penko napoveduje: Matematiko za enkrat pustimo še ob strani

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Analize slovenskih nastopov, Video
.

Sportklub-HeroV sodelovanju s TV hišo SportKlubom na Košarka.si pripravljamo video napovednike Evrolige in lige NBA, v katerih Sportklubovi komentatorji izpostavljajo najbolj zanimive obračune, ki si bodo zaradi takšnega ali drugačnega razloga zaslužili največ pozornosti. V tokratni napovedi vam športni novinar in komentator Miha Penko predstavlja napovednik 8. kroga Evrolige.  

Euroliga

V predzadnjem krogu rednega dela letošnje sezone Evrolige bomo že dobili nekatere odgovore o novih potnikih v drugi del tekmovanja. Kar se tiče četrtkovih tekem, te rezultatsko ne bodo neposredno vplivale na odločitev o tem, katero moštvo se bo uvrstilo med TOP 16, bo pa zato za nas najbolj zanimiva tekma med Anadolu Efesom in Laboral Kutxo našega Jake Blažiča. Tekma bo zanimiva tudi zato, ker se bo najboljši asistent lige Thomas Heurtel pomeril proti svojemu nekdanjemu klubu, iz katerega se je letos preselil v Istanbul.

9 krog

 

Dosti bolj napeto bo na petkovih tekmah, kjer bo med drugim v Zagrebu gostoval tudi Milano. V skupini A bo zagotovo zelo vroče, saj se v tej zelo izenačeni skupini lahko zgodi še marsikaj. Za napredovanje se bosta udarila Bayern in madridski Real našega Luke Dončića, Dragićev Khimki bo moral dati vse od sebe proti Strasbourgu, ki kljub trenutnemu zadnjem mestu še vedno lahko zakomplicira življenje Moskovčanom, pravi boj na parketu in tribunah pa lahko pričakujemo tudi na obračunu med vodilnim Fenerbahcejem in Crveno zvezdo. Prav lahko se zgodi, da bi bili potniki v drugi del v tej skupini znani če po predzadnjem krogu, več o možnih kalkulacijah za takšen izzid ter o trenutni formi preostalih moštev pa je v spodnjem videu povedal Miha.

Več si o tekmah in tekmecih tega kroga si oglejte v videu, vabimo pa vas k spremljenu tekem na programih SportKluba, kjer bodo v neposrednem prenosu predvajali vseh 11 tekem 9. kroga Evrolige, Telemachovi naročniki pa tekme lahko spremljate tudi v HD tehniki.