Miamiju se še ne mudi domov – igrala se bo šesta tekma!

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Miamiju je uspelo rešiti prvo zaključno žogo Lakersov v boju za naslov prvaka lige NBA – na peti tekmi so bili Jimmy Butler in soigralci, na žalost še četrtič zapored brez Gorana Dragića, v končnici močnejši od velikih favoritov pred finalno serijo iz Los Angelesa.

Po izenačeni prvi četrtini je Miami v drugi četrtini prvič prišel do vodstva, višjega od desetih točk. Miami je imel pobudo in vodstvo vse do sredine zadnje četrtine, ko so rezultat Lakersi uspeli preobrniti, na koncu pa so v napeti končnici, ko je Danny Green po podaji Jamesa zgrešil trojko za naslov, žogo pa je po skoku v napadu zapravil še Morris, zmagali, in poskrbeli, da se bo v Sloveniji bedelo tudi v noči na ponedeljek.

Kot je že pred tekmo dejal Jimmy Butler, sta bili tokrat za Miami samo dve možnosti – zmaga ali zmaga. Trener Spoelstra je na parket poslal samo sedem igralcev, Butler pa je celotno tekmo na klopi preživel samo 49 sekund! Podobno kot ob prvi zmagi Miamija je dosegel trojnega dvojčka – 35 točk, 12 skokov in 11 asistenc. Imel je odlično podporo pri Duncanu Robinsonu, ki je za 26 točk dosegel 7 trojk.

Na drugi strani je LeBron James dosegel 40 točk, 13 skokov in 7 asistenc, Anthony Davis pa 28 točk in 12 skokov, toda navijače Lakersov skrbi poškodba pete Davisa, o kateri bo več znano tekom današnjega dneva.

Navijači Miamija pa na drugi strani upajo, da bosta dva dneva dodatnega počitka dovolj za Gorana Dragića, da se vrne v ekipo Miamija, kar je po tekmi poudaril tudi Butler – ‘Molimo, da se številka 7 vrne na parket.’

Jimmy Butler je postal šesti igralec v zgodovini z vsaj dvema trojnima dvojčkoma v finalni seriji – pred njim je to uspelo Magic Johnsonu, LeBron Jamesu, Larry Birdu, Wiltu Chamberlainu in Draymond Greenu.

Liga NBA, 9.10.

Miami – LA Lakers 111:108