Miami zaradi korone zaprl trening dvorano

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Iz Miamija prihaja novica, da zaradi druge okužbe s korona virusom med igralci zapirajo trening dvorano, kjer so lahko Goran Dragić in njegovi soigralci individualno trenirali. Tako bodo v uradnih prostorih kluba do odhoda v Orlando (8.7.) potekala samo še testiranja igralcev.

Identiteta igralca, ki je bil na testiranju pozitiven, (še) ni znana, je pa Miami tretji klub v ligi NBA, ki je bil primoran sprejeti tak ukrep – pred tem sta to storili že moštvi Los Angeles Clippers in kot prvi Denver Nuggets, kjer igra tudi naš Vlatko Čančar.

 

Iz zvezne države Florida, kjer bo v Orlandu potekalo nadaljevanje lige NBA, še vedno prihajajo zaskrbljujoče novice. Po ‘rekordnem’ četrtku, ko so prvič zabeležili več kot 10.000 pozitivnih primerov okužb s COVID-19, je včeraj ta številka padla na nekaj manj kot 9.500 primerov. Mnoge skrbi, kaj se lahko zgodi ta vikend, ko v ZDA poteka praznovanje dneva neodvisnosti, saj se še vedno mnogo ljudi odloča za praznovanje tega praznika na Floridi in posebno v Miamiju. Župan Miamija je tako uvedel policijsko uro, prepovedal odprtje nekaterih nočnih lokalov, obvezna je tudi uporaba zaščitnih mask v restavracijah.