Miami ‘zaklenil’ Adebaya in si otežil pot do Giannisa

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Konec glavnega dela tržnice v ligi NBA pred pričetkom priprav naslednji teden mineva v znamenju podpisov novih maksimalnih pogodb z igralci, ki so v ligi že tri sezone.

Pred Miamijem so tako s podpisi pohiteli pri ekipah Utah, Sacramento, Boston in New Orleans – poleg Bama Adebaya so tako za maksimalen znesek 163 milijonov dolarjev za pet sezon, ki lahko v primeru vseh bonusov doseže 195 milijonov dolarjev, podpisali še Donovan Mitchell, De’Aaron Fox in Jayson Tatum, Brandon Ingram pa se je moral ‘zadovoljiti z zneskom 158 milijonov dolarjev.

 

Gre za najvišjo pogodbo v zgodovini Miami Heat – pred tem je lani Jimmy Butler obljubil dolgoletno zvestobo za skupni znesek 141 milijonov dolarjev.

 

Je pa na ta način Miami za naslednjo sezono ostal brez prostora za podpis nove maksimalne pogodbe, s čimer na Florido želijo zvabiti Grka Giannisa, če v decembru z Milwaukejem ne bi podpisal nove pogodbe. Če bi se seveda dvakratni MVP lige vseeno odločil za prihod v Miami, bo verjetno klub že našel način, da z menjavami poskrbi za dodaten prostor za plače.