Miami za Dragića pripravlja več kot 80-milijonsko pogodbo

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

NBA franšiza Miami Heat bo agresivno v svojih vrstah skušala obdržati 29-letnega slovenskega zvezdnika Gorana Dragića, ki bo julija postal prost igralec.

foto: nba.com/heat
foto: nba.com/heat

V ta namen so Floridčani Dragiću po poročanju novinarja ESPN-ja Marca Steina pripravljeni ponuditi 5-letno pogodbo, vredno več kot 80 milijonov ameriških zelencev. Pogajanja lahko stečejo s 1. julijem, a podpis pogodbe se po NBA pravilih ne sme zgoditi pred 10. julijem.

Pomemben kapital Miamija je želja Ljubljančana, da bi v franšizi, kjer se počuti dobro, ostal. Poleg tega mu lahko Pat Riley ponudi 5-letno pogodbo, kar je leto več od ostalih snubcev, ki si ga bodo zaželeli. Najbolj ogreti so pri New Yorku in La Lakers, a ker gre za najboljšega organizatorja igre na letošnji tržnici, se bo bržčas pojavil še kdo.

Možnosti, da postaneta prosta igralca, imata tudi dva preostala člana Vročice – Dwyane Wade in Luol Deng. Po poročanju nekaterih tamkajšnjih medijev si Wade želi pogodbo podaljšati, a za nič manj kot 20 milijonov letne plače, kar bi, v primeru dogovora z Dragićem, lahko za Miami in “salary cap” predstavljalo (pre)velik finančni zalogaj.