Miami z zmago zapušča Atlanto, znani potniki v končnico na vzhodu

Rubrika: EuroBasket 2015

Miami se je še drugič v dveh dneh srečal z Atlanto, proti kateri si je dan prej zagotovil končnico. Tokrat na gostovanju, trener Spoelstra pa je namenil počitek trem nosilcem – Goranu Dragiću, Dwayne Wadeu in James Johnsonu.

Vlak Miamija je v Atlanti vlekel Kelly Olynyk, ki je na začetku tekme dosegel ‘zanimiv’ mejnik – z odigranimi 1.700 minutami je namreč izpolnil pogodbeni bonus, po katerem mu pripada dodaten milijon dolarjev. ‘Večerja, pijača, pivo, vse bo plačal on. Videl bom tudi, če lahko dobim vstopnice za kakšno predstavo,’ se je na to temo pred odhodom moštva v New York pošalil Spoelstra.

Wayne Ellington je v sezoni dosegel že 207 trojk, kar je največ v zgodovini za igralca, ki v igro prihaja s klopi. Prvič v zgodovini Miamija se je tudi zgodilo, da je že pet igralcev preseglo mejo 100 doseženih trojk v sezoni.

 

Olynyik je dosegel 19 točk, od tega šest trojk. Toliko točk je dosegel tudi Josh Richardson, Justise Winslow jih je dodal 18.

Na vzhodu je znanih vseh osem ekip v končnici. S porazom proti Philadelphiji si je vrata tja dokončno zaprl Detroit. Philadelphia je dosegla že dvanajsto zaporedno zmago.

V dvoboju vodilnih vzhodnik ekip je pomembno zmago dosegel Toronto in si praktično že zagotovil prvo mesto po rednem delu – pred tekmeci ima zdaj tri zmage prednosti. DeMar DeRozan je dosegel 16 točk.

Liga NBA, 4.4.2018

PHILADELPHIA – Detroit 115:108

Dallas – ORLANDO 100:105

MIAMI – Atlanta 115:86

Boston – TORONTO 78:96

Memphis – NEW ORLEANS 95:123

San Antonio – LA LAKERS 112:122*