Miami z eno nogo že v finalu Vzhoda, zmaga tudi za Houston

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Miami na čelu z našim Goranom Dragićem ni več presenečenje letošnje končnice, ampak postaja vedno bolj resen kandidat, da se ne samo prebije v finale vzhodne konference, za kar mu po današnji zmagi manjka samo še ena zmaga, temveč tudi, da gre morebiti celo do konca v tej zgodovinski in izjemno nepredvidljivi ter posebni sezoni lige NBA.

Rezultat zadnje četrtine 40:13 za Miami lepo povzame celotno tekmo – Milwaukee je imel pobudo skozi celotno tekmo, pred koncem tretje četrtine povedel za 14 točk, v zadnji četrtini pa smo na parketu spremljali samo še eno ekipo – Miami. Oziroma najboljšega strelca tekme in tudi zadnje četrtine – Jimmyja Butlerja – tekmo je končal s 30-imi točkami, samo v zadnji četrtini pa je dosegel 17 točk, torej 4 več kot vsi igralci Milwaukeeja skupaj.

Nisem presenečen. Lahko so presenečeni vsi ostali, toda ne mi, ki nosimo dres Miamija, trenerji, vsi ki so del kluba, ki vejo, kaj delamo skozi celotno sezono. Mi nismo presenečeni,’ je po tekmi razumljivo samozavestno pred novinarje stopil Jimmy Butler.

 

Goran Dragić prvič v končnici ni presegel 20 točk, vseeno pa je znova odigral izvrstno, dosegel 15 točk, tudi eno ključnih trojk pri preobratu Miamija v zadnji četrtini, imel je tudi 5 skokov in 3 asistence. Bam Adebayo je dosegel 20 točk in imel 15 skokov.

 

Za Milwaukee je Lopez dosegel 22 točk , eno manj Giannis, ki pa je imel tudi 16 skokov in 9 asistenc. Giannis je zaradi poškodbe gležnja v prvi četrtini imel v nadaljevanju vidne težave, Miami pa opravlja tudi odlično delo v obrambi, kjer mu onemogočajo njegove značilne prodore, met od daleč pa mu zaenkrat ne steče – iz sedmih metov ni zadel niti ene trojke.

Še nobeni ekipi v zgodovini lige NBA se v končnici ni uspelo vrniti po zaostanku 0:3 v seriji. ‘Lahko smo prvi. Vsekakor smo lahko prvi,’ pa je na ta podatek odgovoril vidno razočarani Giannis.

Mogoče že odločilna tekma bo v noči na ponedeljek.

Na drugi tekmi večera je Houston nekoliko presenetljivo lahko dobil prvi obračun z LA Lakersi.

Po naporni seriji z Oklahomo, ki je bila odločena v sedmi tekmi, so mnogi pričakovali, da bo imel Houston težave dohajati spočite Lakerse, ki so se skoraj sprehodili do drugega kroga. Toda Houston je prikazal odlično predstavo, James Harden je dosegel 36 točk, na drugi strani pa denimo LeBron James, ki je skupaj dal 20 točk, v zadnji četrtini niti ene. Anthony Davis je dosegel 25 točk, pri Lakersih, za katere je prvič v končnici zaigral tudi Rondo, pa ni bilo drugih razigranih igralcev.

Ponovno se je v Orlandu zgodilo, da sta oba prva nosilca – Milwaukee in La Lakers – izgubila v prvi tekmi serije v končnici. Zgodovina ni na njuni strani – še noben prvi nosilec po tem v zgodovini na koncu ni osvojil naslova prvaka.

Liga NBA, 4.9.:

Milwaukee – Miami 100:115

Houston – LA Lakers 119:97