Miami še zmago oddaljen od velikega finala NBA!!

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Miami je dobil četrto tekmo finala vzhodne konference proti Bostonu, v seriji povedel s 3:1 in je tako le še eno zmago oddaljen od igranje v velikem finalu lige NBA, kar pred sezono verjetno niso pričakovali niti najbolj optimistični navijači franšize iz Miamija.

Junak večera je bil heroj Tyler Herro, novinec v dresu Miamija, ki je dosegel rekord kariere, 37 točk, več točk je pri starosti 20 let ali manj v končnici dosegel samo še legendarni Magic Johnson (40). Samo v zadnji četrtini je Herro dosegel 17 točk, vključno z nekaj ključnimi koši v končnici, ko je še enkrat več dokazal, da je, s politično korektnim izrazom, eden pogumnejših igralcev v ligi.

Miami tokrat za razliko od preteklih treh tekem Bostonu ni dovolil, da vi se v prvem polčasu odlepil, največ je na tekmi Boston vodil za 2 točki, vodstvo Miamija pa je bilo v tretji četrtini 12 točk.

Boston je imel v prvem polčasu ogromne težave v napadu, predvsem zaradi odlične obrambe Miamija, ki denimo najboljšemu igralcu Bostona Jasonu Tatumu v tem delu igre ni dovolila niti koša. V drugem polčasu je Tatum sicer dosegel 28 točk, vseeno pa to ni bilo dovolj, da bi Boston ogrozil zmago Miamija.

Goran Dragić je ponovno dokazal, da je eden ključnih igralcev v seriji – dosegel je 22 točk, imel 5 skokov in 3 asistence. Kako zelo mu Spoelstra zaupa priča tudi podatek, da je na igrišču preživel kar 39 minut. Verjetno ključna za celotno tekmo je bila tudi njegova serija petih zaporednih točk minuto in pol od konca tekma, ko je Miami pobegnil za 7 točk, zaostanek, po katerem se Boston ni več uspel vrniti. Jimmy Butler je dosegel 24 tičk in 9 skokov, Bam Adebayo pa 20 točk in 12 skokov.

Poleg razigranega Tatuma v drugem polčasu sta za Boston še dva igralce presegla mejo 20-ih točk – Jaylen Brown 21 točk, Kemba Walker pa 20.

Miami se lahko že v noči na soboto uvrsti v veliki finale, kar bi pomenilo, da bi tudi Slovenci prvič po desetih letih ponovno imeli svojega igralca na največjem košarkarskem odru na svetu – 2010 je tu uspelo Saši Vujačiću, ki je pred tem v konferenčnem finalu z Lakersi izločil prav ‘Gogijev’ Phoenix.

Liga NBA, 23.9.

Boston – Miami 109:112