Miami poražen proti najboljši ekipi lige, zmagovita ‘dvojna’ vrnitev Duranta

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Miami je proti vodilni ekipi lige doživel prvi poraz po štirih zaporednih zmagah, na drugi strani je niz zmag domačinov podaljšan na 7. Tekma je bila odločena na začetku tretje četrtine, ko je Miami zgrešil kar 11 zaporednih metov, prednost ekipe Utah pa je hitro narasla na 21 točk, do konca tekme pa nikdar več pod 15 točk, najvišje vodstvo je znašalo 23 točk.

Za Utah je Donovan Mitchell dosegel 26 točk, Bojan Bogdanović 19, Rudy Gobert pa je poleg 16 točk zbral še 12 skokov in tri blokade. Konec prve četrtine je francoski center ob izzteku igralnega časa vrgel trojko s sredine igrišča, kar je bil njegov prvi poskus meta za tri točke po sezoni 16/17. V ligi NBA je štirikrat poskusil s tovrstnimi meti, vsakič neuspešno.

Za Miami je Kendrick Nunn dosegel 20 točk, Jimmy Butler jih je dodal 15. Za Miami zaradi poškodbe glevega gležnja še vedno ne igra Goran Dragić, manjkal je tudi Avery Bradley.

Na drugi strani je že četrto tekmo zaradi poškodbe manjkal prvi organizator igre najuspešnejše ekipe v ligi, Mike Conley.

Miami v pondeljek čaka novo težko gostovanje – v Los Angelesu proti ekipi LA Clippers.

Največ medijske pozornosti je bilo namenjeno prvi vrnitvi Kevina Duranta v San Francisco, hkrati pa je tekma pomenila tudi vrnitev Duranta na parket po enotedenski odsotnosti zaradi varnostnih protokolov lige. Bivši prvaki so ga ob prvi minuti odmora počastili s spominskim videom, večjo slovenost pa bodo pripravili, ko bodo lahko v dvorani tudi gledalci.

 

Brooklyn je ponovno pokazal svoj napadalni arzenal – vseh pet igralcev v začetni peterki je preseglo mejo 15 točk, Irving jih je dal 23, Durant 20, Harden, ki je podelil tudi 16 asistenc, pa 19. Steph Curry je na drugi strani dosegel 27 točk, tekma pa je ibla odločena že po treh četrtinah, ko je Brooklyn vodil za 26 točk.

Z odličnimi igrami nadaljuje tudi Phoenix. Proti vodilni ekipi vzhoda je dosegel še peto zaporedno zmago in se utrdil v zgornjem delu zahodne konference.

Devin Booker je dosegel 36 točk, na drugi strani Joel Embiid 35.

Liga NBA, 13.2.

Philadelphia – Phoenix 111:120

Indiana – Atlanta 125:113

Houston – New York 99:121

Brooklyn – Golden State 134:117

Miami – Utah 94:112