Miami po podaljšku doživel prvi poraz, zmaga Lakersov

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Miami je imel lepo priložnost, da na osmi tekmi v končnici doseže še osmo zmago in se tako ekspresno uvrsti v finale vzhodne konference. Prvi nosilci iz Milwaukeeja so namreč večino tekme zaradi vnovične poškodbe gležnja igrali brez prvega zvezdnika Giannisa. Toda na koncu je po podaljšku  postalo jasno, da bomo v tej seriji spremljali vsaj še eno tekmo.

Srečanje je ponovno bolje začel Miami, na drugi strani pa je igral samo en igralec – Giannis. Miami je po prvih dvanajstih minutah vodil za 9, Giannis pa je od 22 točk Milwaukeeja sam dosegel 14. Tem je na začetku druge četrtine dodal še 4 točke, potem pa je sledila ponovitev poškodbe gležnja, ko je nerodno stopil na nogo Igoudale. Zadel je sicer še prosti met, nato pa odšepal z igrišča, ob polčasu pa so iz ekipe Milwaukeeja sporočili, da ne bo več stopil na parket.

Toda odsotnost Giannisa je prebudila njegove soigralce, Milwaukee pa je ob polčasu po mrku Miamija v napadu prišel celo do vodstva.

V drugem polčasu je v igri Milwaukee ohranjal predvsem Middleton, v tretji četrtini je dosegel 21 točk, in tako nevtraliziral sicer odlično igro Miamija v napadu, ki se je nadaljevala tudi na začetku zadnje četrtine in Miami je ponovno povedel za 8 točk. Nato je sledila serija Miwaukeeja 12:0, tik ob koncu srečanja pa je Miamiju po koših Adebaya in Herra spet uspelo preiti v vodstvo. Za izenačenje in podeljšek je s prostim metom poskrbel DiVincenzo, nad katerim je sumljivo osebno napako dobil Goran Dragić, ki je imel sekundo do konca tudi met za zmago, vendar iz težkega položaja v kotu ni zadel.

V živčnem podaljšku sta obe ekipi kot po tekočem traku zapravljali napade, na koncu je spet povedel MIlwaukee, Dragić je najprej zgrešil trojko, nato pa z ‘vročitvijo’ žoge Herroju poskrbel za asistenco, ki je spet povsem približala Miami, toda Middleton je s trojko dokončno odlepil Milwaukee in jih tako vsaj še dva dni obdržal v Orlandu.

Goran Dragić je ponovno odigral odlično tekmo, dosegel je 17 točk in 8 asistenc, nerazpoložen pa je bil pri metu iz razdalje – iz devetih poskusov je zadel eno trojko. Najboljši strelec Miamija je bil Bam Adebayo, dosegel je 26 točk, 12 skokov in 8 asistenc. Robinson je dosegel 20 točk. Butler je tako kot Dragić dosegel 17 točk.

Khris Middleton je dosegel 36 točk, 8 skokov in 8 podaj, drugi najboljši strlec je navkljub samo 11 odigranim minutam ostal Giannis.

Naslednja tekma, upajmo da že odločilna, bo že jutri zvečer.

Do prve zmage je v drugem dvoboju večera uspelo priti tudi prvim nosilcem na zahodu – moštvo LA Lakers je izenačilo serijo proti Houstnu na 1:1.

V prvem polčasu so na igrišču gospodarili Jezerniki, ki so povedli za 21 točk. Nato je sledil preobrat Hosutna, ki je v tretji četrtini prišel celo do vodstva, v zadnji četrtini pa so nato LeBron James in soigralci vseeno prišli do relativno mirne zmage.

Poleg Jamesa je bil za zmago najbolj zaslužen Anthony Davis, s katerim ima obramba Houston zaradi pomanjkanja višine izjemne težave. Davis je dosegel 34 točk in 10 skokov, James je dodal 28 točk, 11 skokov in 9 asistenc. Nekoliko nepričakovano je bil tretji najboljši strelec Markieff Morris, dosegel je 16 točk.

 

Houston je imel sicer dokaj široko paleto razpoloženih igralcev, 6 jih je preseglo mejo desetih točk, Harden je dosegel 27 točk, Gordon 24. Nerazpoložen je bil Westbrook, ki je dosegel zanj skromnih 10 točk.Igralci Houstna so vrgli kar 53 trojk, zadeli pa so jih 22.

Liga NBA, 6.9.:

Milwaukee – Miami 118:115 (podaljšek)

Houston – LA Lakers 109:117