Miami brez Dragića in Adebaya tudi na drugi tekmi brez moči

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Ekipa LA Lakers v posebnih spominskih črnih dresih Kobeja Bryanta na drugi tekmi niso dovolili presenečenja in so proti močno oslabljeni ekipi Miamija prišli do druge zmage v seriji in so tako na pol poti do rekordnega sedemnajstega naslova v ligi NBA.

Že pred tekmo, ko je moštvo Miamija tudi uradno potrdilo, da na drugi tekmi ne bosta igrala Goran Dragić (poškodba stopala) in Bam Adebayo (poškodba vratu), je bilo jasno, da bo zelo težko prišlo do izenačenja v seriji. In res se je skozi celotno tekmo zdelo, da Lakersi igrajo toliko, kot je potrebno, da pridejo do vodstva 2:0 v zmagah. LeBron James je bil v končnicah v serijah 23-krat v takem položaju, še nikoli serije ni izgubil, Lakersom pa se je po tem scenariju to nazadnje zgodilo leta 1969 proti Bostonu. Miamiju torej tudi ob morebitnem povratku Dragića in Adebaya vsaj statistično ne kaže dobro.

 

Tekmo sta sicer pri Miamiju namesto poškodovanih zvezdnikov začela Tyler Herro, ki je postal najmlajši igralec, ki je zaigral v finalu lige NBA (pred tem je bil to Magic Johnson), in Myles Leonard, ki je pred tem v končnici letos igral samo 9 minut. Herro je na parketu prebil več kot 40 minut, podobno Jimmy Butler, Leonarda pa je na mestu visokega igralca kmalu zamenjal Kelly Olynyk in upravičil zaupanje trenerja Spoelstre. Butler (25), Herro (17) in Olynik (24) so bili tudi najboljši strelci za Miami, ki je prikazal izjemno borbo, v obrambi večkrat poskušal s consko obrambo presenetiti Jezernike, toda na koncu je vseeno prevladala individualna kvaliteta na drugi strani.

Miami je bil ‘blizu’ do začetka prve četrtine, vodil je enkrat za dve točki, nato pa so LeBron James in soigralci stopili na plin in podobno kot na prvi tekmi stopnjevali ritem do udobnega vodstva, tudi tokrat so prišli do najvišje prednosti sredi tretje četrtine, ko so pobegnili na 18 točk. Miami se je sicer skušal vrniti po trojkah Butlerja in Olynyka, vendar se prednost nikoli ni stopila pod 10 točk zaostanka, trener Lakersov pa tudi s prisotnostjo glavnih nosilcev praktično do konca tekme ni dovolil nobenega presenečenja.

LeBron James se je ponovno približal trojnemu dvojčku – dosegel 33 točk, 9 skokov in 9 asistenc. Anthony Davis je dosegel točko manj in 14 skokov. Ponovno je bil odličen tudi Rajon Rondo, ki je dosegel 16 točk in 10 asistenc.

 

Tretja tekma, upajmo da spet tudi z Goranom Dragićem v ekipi, bo v noči na ponedeljek.

Liga NBA, 2.10.:

Miami – LA Lakers 114:124