Mesiček obljubil 5-letno zvestobo Unionu Olimpiji!

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Kot smo na našem portalu napovedali, je obetavni slovenski košarkar Blaž Mesiček (197 cm, 1997) podpisal prvo profesionalno pogodbo z Unionom Olimpijo. Slovenski mladinski reprezentant se je pred tem dve sezoni kalil v klubskih mladinskih selekcijah, v minuli sezoni pa kot nosilec tudi že v članski ekipi Škofje Loke. Mesiček se je z Unionom Olimpijo dogovoril za 5-letno sodelovanje.

foto: union olimpija

foto: union olimpija

Mladi branilec je z Unionom Olimpijo v sezoni 2013/2014 osvojil naslov kadetskih državnih prvakov, v minuli sezoni pa je njegova generacija dodala še naslov prvaka do 19 let. Mesiček se je s Škofjo Loko pod taktirko trenerja Gašperja Potočnika veselil tudi presenetljivega preboja v Ligo Telemach.

Mesiček, ki bo med poletjem nastopil tudi v reprezentanci Slovenije do 20 let, je bil v pretekli sezoni med najboljšimi igralci druge slovenske lige s povprečjem 21,1 točke, 4 skoki in 2,8 podaje na tekmo. Odlično sezono je imel tudi v mladinskih selekcijah, kjer je bilo njegovo povprečje več kot 20 točk na tekmo, izbran pa je bil tudi v najboljšo peterko zaključnega turnirja DP U19.

Z Unionom Olimpijo je letos nastopil tudi na turnirju Evrolige za mlade v L’Hospitaletu, kjer so osvojili 3. mesto, on pa je bil izbran za najkoristnejšega igralca turnirja s povprečjem 18,8 točke, 8,8 skoka in 3,3 podaje na tekmo.

foto: union olimpija
foto: union olimpija

Matevž Zupančič, direktor Uniona Olimpije:
“Blaža Mesička smo v klub pripeljali pred dvema sezonama. Že tedaj je bilo jasno, kako velik potencial ima. Da se nismo motili, je igralec nato dokazal tako z igrami, vedenjem izven igrišča in odnosom do kolektiva. 5-letni dogovor z igralcem, ki so si ga v svoje vrste želeli številni tuji klubi, je za nas priznanje, zanj pa priložnost, da postane pomemben člen članske ekipe že v prihodnji sezoni.”

Blaž Mesiček, igralec Uniona Olimpije:
“Moje sanje so bile obleči članski dres Uniona Olimpije in prepričan sem, da sem se odločil pravilno. V klubu so mi v preteklih dveh letih nudili odlične pogoje za napredek na vseh področjih in vem, da bo tako tudi v prihodnje. Zavedam se, da me čaka še veliko trdega dela in trda članska košarka na visokem nivoju, a prav tega se še kako veselim!”