Memphis še brez zmage, Denver v lovu na Dončića

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

V ligi NBA nadaljujejo z intenzivnim igranjem tekem pred samo končnico. V Orlandu je bilo odigranih šest tekem, še vedno pa brez zmage ostaja Memphis, ki ga je premagal Utah. Memphisu počasi grozi, da bo izpadel celo iz boja za končnico – za zadnje mesto se bosta namreč pomerili osmo in deveto uvrščena ekipa zahoda po rednem delu, v oprimeru samih porazov pa se utegne zgoditi, da Memphisa ne bo na teh mestih. Od spodnjih ekip Memphisu oziroma položajema za možnost igranja v končnici grozijo Portland, San Antonio, New Orleans in Phoenix, pričakovati je boj do zadnjih tekem.

Malce se po odličnih predstavah Denverja odpira tudi drugo mesto na zahodu (prvega so si že zagotovili Lakersi). So samo za zmago v zaostanku za drugim moštvom iz Los Angelesa, verjet no pa si tudi Denver v končnici v prvem krogu veliko bolj želi Dončićev Dallas, ki je bolj ali manj ‘zacementiran’ na sedmem mestu, kot nepredvidljivost ostalih možnih tekmecev, ki se borijo za preostala mesta – Utah, Houston in Oklahoma.

V zadnjem obdobju pri Denverju odlične predstave kaže Michael Porter Jr., ki je lani zaradi poškodbe izpustil sezono, zaradi težav s poškodbami v študentskih letih pa je bil tudi še vedno na razpolago Denverju na lanskem naboru. Tudi proti San Antoniu je presegel mejo 30 točk, dodal tudi 15 skokov, odlično ga je dopolnjeval Jokić, ki je dosegel 25 točk in 12 asistenc.

 

Prav Dallas je tudi nocojšnji tekmec Denverja, za katerega Čančar v mehurčku še ni zaigral.

Odmeva tudi tekma Philadelphia – Washington, vendar ne toliko zaradi samega rezultata, temveč zaradi poškodbe Bena Simmonsa, ki je odšepal z igrišča, prvi zdravniški rezultati pa naj bi bili vzpodbudni, tako da naj ne bi šlo za hujšo poškodbo.

 

Liga NBA, 5.8.:

UTAH – MEMPHIS 124:115

WASHINGTON – PHILADELPHIA 98:107

SAN ANTONIO – DENVER 126:132

LA LAKERS – OKLAHOMA CITY 86:105

ORLANDO – TORONTO 99:109

BOSTON – BROOKLYN 149:115