Memi Bečirović z utrujenimi Iranci nad Srbe

v rubriki
SP Španija 2014
s kategorijo
Novice
.

Reprezentanca Irana je imela v prvih dveh kolih predtekmovanja SP izjemno težko, če ne nemogoče delo, saj so se zoperstavili domačinom in Brazilcem. V 3. kolu jih v ponedeljek čaka reprezentanca Srbije, ki je nesrečno, tudi s pomočjo delilcev pravice, izgubila tekmo drugega kola proti Franciji. Ključ v četi Memija Bečiroviča bo – ob širokem naboru srbskih reprezentantov – center z NBA izkušnjami, Hamed Haddadi (218, 1985).

Hamed Haddadi

Iranci utrujeni 

“Nadaljujemo z nabiranjem izkušenj. Najprej s Španci, potem z Brazilci. Seveda svetovno prvenstvo ni primerljivo z azijskim,” je srbskim novinarjem dejal iranski orjak in priznal, da je že pošteno utrujen: “S Španci smo potrošili ogromno energije in danas smo bili utrujeni, tudi sam sem. Poskusili bomo bolje odigrati naslednje tri tekme.” 

In prva priložnost bo že na obračunu s Srbijo, za katero ima Haddadi recept, ki pa ga je – vsaj na prvo žogo – precej lažje prebrati kot izvesti: “Sprva moramo ustaviti srbske visoke košarkerje, oni so najbolj nevarni. Ustaviti moramo še met z razdalje in protinapade. Če bomo število izgubljenih žog omejili na 12 ali 13, mislim, da lahko vpišemo zmago.”

 

foto: fiba.com