Med košarkarji na vozičkih na vrhu Mariborčani

Rubrika: Košarka na vozičkih

Košarkarske ekipe so 16. decembra 2018 odigrale drugo kolo državne lige ZPS – Ormega MM. V dvorani Tri Lilije (Laško) je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije tokratno srečanje pripravilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske. Na prvo mesto se je povzpela ekipa DP Maribor.

V prvi tekmi sta se na parket zapeljali DP Celje Thermana in DP Maribor, boljši so bili Mariborčani, ki so z dobro igro zmagali s 63:45. V drugi tekmi sta se pod koši pomerili RSV Kärnten in DP Novo mesto. Favorizirana avstrijska ekipa je že v prvi četrtini nakazala v katero smer se bo tekma odvijala in zmagala s 60:31.

V zelo izenačeni tretji tekmi je slavila DP Kranj, ki je DP Celje Thermana premagala za eno točko (36:35). V četrti tekmi je ekipa  RSV Kärnten ponovila dobro igro in DP Maribor ugnala z visokih 68:47.

Zadnja tekma je pripadla DP Kranj, ki je slavila proti DP Ljubljana Mercator z 44:38.

Najboljši strelci – Mičo Ostojič – DP Celje Thermana (86), Haris Kuduzovič – DP Kranj (64), Robert Holdring – RSV Kärnten (64).
Tekme sta sodila Nedžad Budimlić in Mitja Dečman, spremljala pa delegat lige Milan Lukan in vodja šport pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner.

Lestvica po 2. krogu Lige ZPS – Ormega MM:
1. DP Maribor
2. RSV Kärnten
3. DP Ljubljana Mercator
4. DP Kranj
5. DP Celje Thermana
6. DP Novo mesto