Matjaž Smodiš vnovič podprl rekreativne košarkarje, po dveh letih se vrača liga

Rubrika: Nižje slovenske lige

Po dveh letih prisilnega premora se v nedeljo, 9.1., vrača Rekreacijska liga Kralja Matjaža. Organizator tekmovanja je Zavod Novo mesto, liga bo potekala pod pokroviteljstvom pivnice in picerije Kralj Matjaž. Sodelovalo bo 22 ekip, štiri nove oz. kar 200 posameznikov.

»V Zavodu Novo mesto z nestrpnostjo pričakujemo začetek nove sezone košarkarske lige. Nad odzivom ekip smo več kot navdušeni in prijetno presenečeni, saj po dvoletnem premoru in trenutni situaciji nismo pričakovali tako številčne udeležbe, ki bo skoraj na enaki ravni kot v zadnji izvedbi leta 2019. Še en dokaz več o pomenu športa in športne rekreacije v Novem mestu in okolici. Ponosni smo tudi na obnovitev sodelovanja z blagovno znamko Kralj Matjaž, kar projektu prinaša pomembno dodano vrednost in priljubljenost. Vsi skupaj si želimo, da tokrat ligo brez prekinitev mirno speljemo do zaključka,« pove Matjaž Kuzma, koordinator za šport pri Zavodu Novo mesto, tekmovanje RKL pa vodi Bojan Jaklič.

Tekmovanje bo na sporedu v ŠC Livada, naslov prvaka brani ekipa Šmarkuc, Legende pa so ekipa z najdaljšim stažem v tekmovanju, kjer so zasedbe deljene v tri lige: v 1. igra sedem ekip, v 2. osem, v tretji pa sedem. Tekmovanje so bo sklenilo marca 2022, temu pa bo sledila 4. All stars tekma najboljših posameznikov lige.

RKL Kralja Matjaža 2021/22:

9.1.

DND Spletne rešitve – Brusnice (11.15)
ŠD Drska & Hiša Fink – Žužemberk (12.30)
G Production – RIMP (10.00)

Mirna Tem – PCTody (11.15)
Tomas računalništvo – ŠDRM (12.30)
Riot – Slavka (10.00)
ŠD Šentjernej Kobra – Žoltasti troti (15.00)
Legende – Keragrad (16.15)
Tisk Šepic – ŠD Straža (13.45)