Matjaž Smodiš bo ambasador

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Dolenjske Toplice bodo tudi letos gostile turnir trojk. To bo že 21. po vrsti turnir, ki bo potekal, tako je že v navadi, tretjo soboto v mesecu juniju. Zbrali se bomo 20. junija na igrišču ob topliški osnovni šoli, tekmovanje se bo začelo ob 10. uri, žreb tekmovalnih parov in skupin pa bo v sredo, 17.6., ob 21. uri v Gostišču Račka.

2306_smodis_02-480x373

Matjaž Smodiš vnovič pomaga na turnirju trojk v Dolenjskih Toplicah (foto: Drago Perko/kosarka.si)

Smodiš ambasador

»Pred nami je nov turnir. Organizacijska ekipa je uigrana. Veselimo se novega tekmovanja, čeprav za vse nas predstavlja zahteven organizacijski zalogaj. V preteklosti smo turnir dvignili na visok nivo, to je obveza, da v tem stilu nadaljujemo. Prepričani smo, da bo vsak od otrok, deklet in veteranov našel nekaj zase, hkrati pa izkoristil dan za obisk naših krajev. Nenazadnje pa ima turnir tudi letos dobrodelno noto. Igramo in pomagamo,« pove pred tekmovanjem Igor Erjavec, vodja organizacijskega odbora turnirja trojk Dolenjske Toplice 2015. V pripravo turnirja je vnovič vključen Matjaž Smodiš, s pomočjo katerega se tudi letos organizatorjem odpro številna vrata, Matjaž pa je tudi letos v vlogi ambasadorja turnirja. Seveda brez zvestih sponzorjev in donatorjev, ki turnirju že od začetka stojijo ob strani, ne bi šlo.

Tekmovalo se bo v osmih različnih kategorijah:
I. CICIBANI (letnik 2006 in mlajši)
II. PIONIRJI  ločeno DEKLICE (letnik 2004 in mlajši)
III. MLAJŠI DEČKI ločeno DEKLICE (letnik 2002 in mlajši)
IV. STAREJŠI DEČKI ločeno DEKLICE (letnik 2000 in mlajši)
V.   SREDNJEŠOLCI ločeno PUNCE (letnik 1996 in mlajši)
VI. ČLANI ločeno ČLANICE (rekreativci – nižja nagrada)
VII. VIP ELITE (brez omejitev – višja nagrada)
VIII. VETERANI (letnik 1980 in starejši) in VETERANI + (letnik 1965 in starejši)

Prijave do 17. junija

Prijavna za ekipo (3 ali 4 igralci) znaša 25 evrov, za osnovnošolsko zasedbo pa 15, od tega gre 5 evrov v dobrodelni namen.  Za nastop na turnirju se lahko prijavite na telefonskih številkah 031 385 523 (Igor) in 041 647 180 (Darko) oz. na elektronskem naslovu kktoplice@gmail.com . Prijave se zbirajo do srede, 17.6., do 20. ure.

Letošnja novost je tudi pravilo, ki velja od vključno četrtfinala naprej. Igralec, ki bo zbral šest osebnih napak, na tej tekmi ne bo mogel več v igro. Tekme bodo sodili  sodniki z licenco KZS.

1106_dolenjske

Tudi tokrat precej pozornosti za mlade igralke in igralce (foto: Drago Perko/kosarka.si)

Košarkar robot in pester program

Vsako leto organizatorji pripravijo pester tekmovalni ter spremljevalni  del. Tokrat bo organizirano tekmovanje v metanju trojk  ter številne nagradne in zabavne igre za igralce in za gledalce.  Prvič pa se bo na turnirjih v Sloveniji predstavil tudi robot košarkar, s katerim se bodo lahko vsi pomerili, simbolična vstopnina za igro z robotom pa bo šla v dober namen.

Pripravili so tudi pester spremljevalni program za tekmovalce in obiskovalce. Nastopili bodo  akrobati, plesalke oz. plesalci, plesno navijaška skupina, na obisk prihajajo tudi znani  košarkarji – nekateri  so zmagali tudi na turnirju v Toplicah.  Društvo za priznanje praženega krompirja bo poskrbelo za degustacijo praženega krompirja, za vse bodo na voljo vitaminski napitki.

Sodelovanje s KZS

Tudi tokrat bodo nagrade za naš turnir prispevali na Košarkarski zvezi Slovenije, ki bo darovala vstopnice za tekmi Slovenija – Srbija in Slovenija – Avstralija. Gostilna na Ljubljanskem  gradu bo prispevala slavnostno večerjo za absolutne prvake turnirja. Tekmovalke in tekmovalce bodo nagrajeni z vstopnicami za Terme, podarili bomo vikend na morju za družino, nekdo bo lahko raziskoval z brezplačno uporabo avtomobila in še ogromno drugih praktičnih nagrad, kar je že tradicija v Toplicah.

Pravilo je, da tri zmagovalne ekipe v vseh kategorijah prejmejo medalje, pokale in praktične nagrade. V otroških kategorijah  bomo nagradili vse udeležence z praktično nagrado.  Prav vse udeležence tudi letos čakajo lične zdaj že tradicionalne majice, organizatorji pa so pripravili bogat nagradni sklad.  V kategoriji VIP ELITE bo zmagovalec prejel 750 € in ekskluzivno večerjo na Ljubljanskem gradu, v kategoriji ČLANI bo zmagovalec bogatejši za 400 €. Organizator si pridržuje pravico do združevanja kategorij glede na število prijavljenih ekip. Vse prijavljene ekipe, bodo sodelovale v žrebanju za bogato praktično nagrado, edini pogoj je, da bodo v času žreba prisotni na turnirju in prevzeli nagrado.

Čudežni robot:

Tudi tokrat dobrodelni

V preteklosti so organizatorji turnirja vlagali v športno infrastrukturo, sredstva so namenili za razvoj košarke v kraju, za športna udejstvovanja, za delo z osnovnošolsko  mladino ter za rekreativne in družabne namene. Lani so zbrane evre dali za štipendije otrok (peterice) v projektu Botrstvo v  Sloveniji, kajti že nekaj zadnjih let ima turnir tudi humanitarno noto.  Tudi letos se nadaljuje v tem tempu, nadaljuje se sodelovanje v akciji Botrstva, humanitarnega projekta Zveze prijateljev mladine Ljubljana Polje in radijske postaje Val 202, ki že nekaj let zbirata sredstva za ogrožene otroke.