Matjaž Smodiš ambasador, v Novem mestu poleg Krke tudi Olimpija, Cibona in Šibenik

Rubrika: ABA Liga

Novo mesto zahvaljujoč Košarkarskemu klubu KK Krka že nekaj let ostaja prestolnica slovenske košarke. Letos pa bo svoje že pred začetkom sezone dodala Agencija za šport Novo mesto, ki v soorganizaciji z Mestno občino Novo mesto in domačin klubom organizira močan pripravljalni turnir. To bo zadnji test za vse ekipe pred začetkom nove naporne sezone.

0409_smodis_00

Turnir Novo mesto Cup 2014 bo 20. in 21.9. potekal v okviru sklopa športnih prireditev Športni september v Novem mestu. Poleg domače Krke bodo sodelovali KK Union Olimpija, KK Cibona in KK Jolly Jadranska banka Šibenik.

Ambasador turnirja je Matjaž Smodiš, nekdanji kapetan slovenske reprezentance, KK Krka in moskovskega CSKA-ja, tekme se bodo odvijale v Športni dvorani Marof, kjer si je KK Krka tlakoval pot do prvega naslova državnega prvaka v sezoni 1999/2000.
Pripravljalni turnir Novo mesto Cup 2014:

sobota, 20.9.
Union Olimpija – KK Jolly Jadranska banka Šibenik (17.30)
Krka – Cibona (20.00)

nedelja, 21.9.
tekma za 3. mesto (17.30)
finale (20.00)

Matjaž Smodiš, ambasador turnirja Novo mesto Cup 2014:
»Z letošnjim prvim pripravljalnim turnirjem vračamo košarko v Športno dvorano Marof, dom prvih uspehov novomeške košarke. Dobrodošli na Novo mesto Cup 2014!«

Srečko Vovko, direktor Agencije za šport Novo mesto:
»Dobrodošli v Novem mestu, enem izmed najmočnejših in najbolj prepoznavnih športnih središč v Sloveniji. Seveda gre velika zasluga za to ravno domačemu Košarkarskemu klubu Krka, že sedemkratnemu državnemu prvaku, ter seveda tudi ostalim številnim izjemno uspešnim novomeškim klubom, ki so Novemu metu priborili takšen status. Letošnji košarkarski turnir Novo mesto Cup 2014, ki ga organizira Agencija za šport Novo mesto ob dragoceni pomoči domačega košarkarskega kluba, je prvi mednarodni pripravljalni košarkarski turnir, upamo da v vrsti mnogih, ki bo obogatil že tako pestro septembrsko športno dogajanje v Novem mestu. Verjamem, da bodo turnir z zanimanjem spremljali številni privrženci košarke, ki jih je v Novem mestu nešteto, zato se nam gotovo obeta zanimiv in medijsko odmeven športni dogodek.  Želim vam dobro počutje v Novem mestu ter uspešne medsebojne dvoboje.«