“Simon Petrov od mene pričakuje več agresivnosti v obrambi in napadu!”

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Pred Krko je najpomembnejša tekma sezone in le zmaga šteje za novomeško moštvo na tekmi s Cibono. Pogovarjali smo se s prvim zvezdnikom moštva Maticem Rebcem pred pomembno tekmo. Trdi da se v moštvu zavedajo pomembnosti obračuna in da so nanj pripravljeni, je povedal za uradno spletno stran Lige ABA.

Pred vami je zadnja tekma sezone v ligi ABA. Kakšno je trenutno vzdušje v moštvu in ali se že pripravljate na pomembno srečanje s Cibono?
“Po zmagi nad Zlatorogom lahko mislimo naprej, torej na nedeljsko tekmo s Cibono. Vzdušje v ekipi je pravo, zavedamo se pomembnosti tekme in pripravljeni smo na njo.”

Pred kratkim je vodenje moštva prevzel novi trener Simon Petrov – kakšne spremembe je to prineslo v vašo igro, način dela?
“Nekaj sprememb je, vsak trener pa prinese v ekipo neko svojo energijo. Od mene pa trener pričakuje še večjo agresivnost, tako v napadu, kot v obrambi.”

V prvem obračunu s Cibono ste zabeležili prepričljiv poraz, a takrat ste vi igrali brez Lukovića, oni pa z Antejem Žižićem. Kako drugačen obračun pričakujete tokrat?
“Brez dvoma je bila odsotnost Marka Lukovića na prvi tekmi za nas velik hendikep. Tekma bo težka, Cibona ima tudi brez Žižića kvalitetno ekipo, ampak ne glede na to, za nas v tem trenutku šteje le zmaga.”

Kakšno je trenutno košarkarsko vzdušje v Novem mestu? Je izven dvorane čutiti kaj pritiska ali dodatne podpore pred to tekmo sezone, ki se za vas bliža?
“Igralci se zavedamo pomembnosti te tekme in upamo, da nam bodo navijači pri tem pomagali.”

V tej sezoni so vas po zaslugi vaših individualnih vrhunskih predstav dodobra spoznali vsi ljubitelji košarke v regiji, pa tudi širše. Imate občutek da ste v tej sezoni naredili osebno korak naprej v svoji igri in v katerih elementih ste najbolj napredovali?
“Mislim, da sem v tej sezoni naredil korak naprej v svoji igri. Vsako tekmo želim pokazati boljšo igro in zavedam se, da imam še rezerve tako v napadu, kot v obrambi.”