Marković zapustil LTH Castings, a ostaja na Gorenjskem

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Prvoligaš iz Šenčurja se po 6 odigranih tekmah v Ligi Nova KBM nahaja na 8. mestu, v lov na nove zmage pa bo krenili z novim košarkarjem. Iz škofjeloškega LTH Castingsa prihaja Željko Marković, ki je že pri 22 letih postal eden tistih, ki so v članski karieri oblekli dres treh gorenjskih klubov.

197 centimetrov visoki Željko Marković, je k škofjeloškem LTH Castingsu prestopil v drugem delu lanske sezone in se izkazal na obračunih, ko so “Ulitkarji” v Ligi Nova KBM za obstanek lovili povratek med elito.

V letošnji sezoni je Marković zaigral na 7 drugoligaških tekmah in v povprečju na srečanje dosegal po 13,9 točke, dodal pa še 5,3 skoka, 1,7 podaje in 1 pridobljeno žogo. “Rad bi se zahvalil vodstvu KK Škofja Loka, še posebej pa trenerju Jaki Hladniku za zaupanje in ponujeno priložnost. V klubu sem se počutil odlično, a prvoligaški ponudbi se zaradi svojih ambicij v košarki nisem mogel upreti. Klubu in soigralcem želim srečo v nadaljevanju sezone, upam pa, da se bo na Podnu kmalu znova igrala prvoligaška košarka,” je ob slovesu od škofjeloškega drugoligaša dejal Marković.

Klub se je s košarkarjem razšel v dobrih odnosih, kar je vidno tudi iz zapisa, ki so ga Škofjeločani zapisali na njihovi uradni spletni strani: “Željko hvala za vse, kar si v zaključku lanske in pričetku letošnje sezone za klub prispeval na parketu in izven njega. V nadaljevanju kariere ti želimo le najboljše!”

Ne odhaja daleč

Pred prihodom v Škofjo Loko je Marković nosil dres ECE Triglava, tudi po odhodu iz LTH Castingsa pa bo še naprej ostal na Gorenjskem. Po novem bo krilni košarkar branil barve Šenčurja Gorenjske gradbene družbe, kjer je v mlajših selekcijah že nastopal. Šenčurjani v zadnjem času pogosto segajo po košarkarjih iz LTH Castingsa. Pred kratkim sta se za enak korak odločila Jan Rebec in trener Rade Mijanović, v preteklosti pa sta v Škofji Loki nastopala tudi Gezim Morina in Dino Murić.